zondag 9 juli 2006

Trademark bottle green velvet coat straight

Vanuit mijn befaamde luie zetel heb ik een nieuw concept ontwikkeld: het 10vraguninturvjoew. (Voor de spelling: zie ook: Het Leven Is Vurrukkulluk van Remco Campert) De tien vragen zijn:

 1. Heeft u er een probleem mee als ik u tien vragen stel?
 2. Welke zwart-witfilm zou u graag eens in kleur dromen?
 3. Welke bedreigde diersoort zou goed dienst doen als bladwijzer?
 4. In welke Monty Python-sketch had u graag meegespeeld?
 5. Welke James Bond-vertolker gaat na de Revolutie tegen de muur?
 6. Welke Amerikaanse president zou u in geen geval vertrouwen met uw vuile was?
 7. Houdt het uitdijende bloeddopingschandaal in Spanje u bezig?
 8. Welk reistype bent u?
 9. Welke term heeft u het laatst ingegeven op Wikipedia?
 10. Heeft u al spijt dat u toestemde met dit 10vragunintervjoew?

Daarnaast zijn er drie regels:

 1. De ondervraagde mag geen gebruik maken van het werkwoord “zijn” of vervoegingen ervan.
 2. De ondervraagde krijgt één joker.
 3. De ondervraagde moet minstens één keer het woord “kalkoen” gebruiken.

Afgelopen vrijdag heb ik het 10vraguninturvjoew al kunnen uittesten op het Paenhuys Parkhappeningfestival in het sympathieke Hoegaarden. Om een ex-lief van me te citeren: “Hoegaarden? Is dat ook een dorp?” Ja dus.

Het programma, vraagt u? Hoofdpodium: Rovic, Raymond Wishes, the Sedan Vault, Larsson, Milow, Skeemz en Fifty Foot Combo. De Box: Latem Rest, 40 Wayz From Sunday, Killflok, the Deadly Sins, Bottle o’ Blooze en Chimaera. Een leuke mix van plaatselijke beginners, plaatselijke helden, aanstormend talent en gevestigde waarden. Zij het dan dat Milow en Skeemz natuurlijk minder gevestigd zijn dan het machtige Fifty Foot Combo.

Dankzij enige connecties met de organisatie kon ik backstage sluipen zonder getackeld te worden door de gorilla’s van de security. Connecties in de zin van Jan Boy, voorzitter van het Paenhuys, is de broer van de uitbater van mijn stamcafé Het Groot Gevaar te Koekelberg. Bottle o’ Blooze, Larsson en Skeemz waren zo vriendelijk mijn 10vraguninturvjoew te ondergaan. Ik moet ze nog uittypen maar de resultaten volgen normaliter in de loop van de komende week. Voorlopig kan ik u wel al de setlist van Skeemz tonen.

Toen ik thuiskwam had ik een mail die me vertelde dat ik gratis tickets voor Parkhappening had gewonnen via Rifraf. Maar goed: voor acht euro kunnen we toch niet sukkelen. Grotere bummer: tijdens Fifty Foot Combo is een skinhead met mijn rechterbottine geland op mijn linkersandaal en de voet die er in zat, is gebroken. Nu heb ik tenminste een reden om de hele dag in mijn befaamde luie zetel te hangen.

Ter ontspanning ben ik bij my main man Laurens een stapel tekenfilms gaan lenen. Deels DVD, deels lekker ouderwets op video. Tot nu toe al gezien:

 1. Spirit – Hengst van het Woeste Westen: van Dreamworks, in het Nederlands.
 2. Hercules: van Disney, in het Nederlands.
 3. Tarzan: van Disney, in het Nederlands.
 4. Oliver & Co: van Disney, in het Nederlands.

Verder nog even opmerken dat ik lekker vorder in Our Band Could Be Your Life. Ook nog een bedankje aan de bestuurders van de wagens NDW067, VKU032 en BDG988 om mijn fiancée en mij van een lift te voorzien vorige donderdag en vrijdag. We waren overigens goed uitgerust: we hadden een handdoek bij.

De aandachtige lezer ziet aan het aantal links in de tekst dat ik hoe langer hoe meer kan omgaan met dit blog. Er is misschien geen vooruitgang maar wel voortgang. And that's the truth, Ruth.

Labels: , , , ,