vrijdag 14 juli 2006

Vlaanderen het leeuwtje

First things first: in memoriam Syd Barrett. Schitter verder, jij geschifte diamant, en kijk hoe Emily speelt.
Hubert Lampo is kennelijk ook dood. Whatever. Niemand is onsterfelijk.

Afgelopen dinsdag was Vlaanderen weer eens jarig. Sommige mensen vinden dat dit vooral in Brussel dubbel en dik gevierd moet worden. Het slag mensen dat “Vlaams” het liefst zien geschreven als “Vlaemsch”.
Dankzij de vriendelijke mensen van Onthaal En Promotie Brussel hadden mijn fiancée et moi een jobke gescoord. Wij werkten backstage in het prestigieuze Ibishotel aan het Spanjeplein. Aldaar bewaakten wij het gerief van twee straattheatergroepen terwijl zij buiten straattheaterden. In concreto hebben wij de hele dag rustig genoten van een paar boeken, gratis koffie, duvel, warme choco en wat al niet maar vooral van elkaars gezelschap.
Achteraf zijn we even naar het grote optreden op de Grote Markt geweest. Daar zijn we gaan lopen na het eerste lied van Bart Peeters. Over Bart Peeters kan ik kort zijn: geef mij een bijl en we zijn er voorgoed van verlost.

Nog tekenfilms gezien:

  • Finding Nemo: van Disney en Pixar, in het Nederlands.
  • Madagascar: van Dreamworks, in het Engels en zelfs met Engelse ondertitels.
  • Brother Bear: van Disney, in het Engels maar zonder Engelse ondertitels.
  • De Klokkenluider Van De Notre Dame: van Disney, in het Nederlands.

Gelezen:

  • Our Band Could Be Your Life is eindelijk uit.
  • Leon de Winter – God’s Gym
  • Serge Simonart – Belgen Op Zondag
  • Serge Simonart – Van Onze Man In De Schaamstreek
  • Douglas Adams – Life, The Universe And Everything (pas in begonnen)

Vandaag verscheen de Geslaagdenkrant van Het Belang van Limburg. Voor de verandering had ik het recht erin te staan. Doch helaas pindakaas. Want: "Een aantal onderwijsinstellingen, waaronder de KU Leuven en de Universiteit Gent, wenste dit jaar geen namenlijsten van hun studenten door te geven."

Verder meldt het Belang ons dat Fergie van de verderfelijke Black Eyed Peas meespeelt in de nieuwe film van Quentin Tarantino en Roberto Rodriguez. Iemand moet haar titties laten twisten zeker?

Morgen begin ik mijn vakantiejob op Molenheide. Beschouw het gerust als een McJob.
“Een baantje in de dienstensector met weinig verdiensten, weinig bevrediging, weinig eer, weinig profijt en geen toekomst. Veelvuldig beschouwd als een bevredigende carrièrekeuze door mensen die nog nooit zo’n baan hebben gehad.” Aldus Douglas Coupland op pagina veertien van mijn exemplaar van Generatie X.
Kwestie van niet helemaal af te stompen de komende maand heb ik van my main man Big Nasty J. seizoenen één en twee van The Sopranos geleend.

Bid desalniettemin om die minne Gods voor mijne ewige saligheit.

Labels: , , , ,

1 Comments:

Anonymous Pieter said...

Dat deze webpagina tot het summum van mijn dagelijkse internet-beleving dient te worden gerekend maakt het ontbreken van een link naar mijn nederige website op onderhond des te pijnlijker en vooral tragischer.

Verder dienen we dringend een terrasje te doen, daar seksueel gezelschap in de vorm van lieven allemaal goed en wel is, doch niet kan tippen aan het opperste genot dat het resultaat is van de samensmelting van onze toch wel geniale genialiteiten.

en al die dingest.

juli 18, 2006 6:55 p.m.  

Een reactie posten

<< Home