zaterdag 5 augustus 2006

Clarence and alabama go to cancun

Een dik jaar geleden verscheen mijn gedichtenbundel never mind the pistols - gedichten van een onderhond bij uitgeverij Bakermat, die tegenwoordig Baeckens Books BVBA heet. Heden is er een positieve recensie verschenen, die de essentie van mijn schrijfsels toch wel weet te raken. (Gewoon een titelwoord ingeven in het zoekveld. Of zoek voor mijn part ook maar op auteur.)
Hierbij wil ik opmerken dat de bundel nog altijd te verkrijgen is. Bij mezelve bijvoorbeeld, voor de low, low price van tien flappen dan nog wel.

Heden zit ik in het idyllische Wambeek. Aldaar zal ik de écrivain public uithangen in het kader van Comt In Mynen Hof, een manifestatie van meer en minder lokale artiesten. Het concept achter écrivain public is dat ik gedichten schrijf op verzoek. Mensen met een jarige bomma, een kersvers lief, leukemie of connecties bij Hezbollah: allen daar heen.

Zondag zevenentwintig augustus zal ik dat trucje herhalen op de Cultuurmarkt te Antwerpen. Ook allen daarheen.

Ten slotte: dit weekend is het ook Midzomer Wambeek. Vanavond is daar een heuse De Pré Historie Live-fuif. Ik wil gerust genuanceerd blijven maar dat concept is de grootste oplichterij aller tijden.
Ten eerste is het niet live maar een DJ-set. Ten tweede is het een slechte DJ-set, technisch gesproken dan. In plaats van platen aan mekaar te mixen, krijgt meneer Guy tussen twee liedjes een tiental seconden stilte om een praatje te maken ("En dan nu naar de soul van de jaren zestig met Soul Man van Sam and Dave.").

Om een lang verhaal kort te maken: na de revolutie gaat Guy De Pré tegen de muur. Het erge is dan nog dat ik van mijn fiancée mee moet naar De Pré Historie Live. Misschien gaat zij ook tegen de muur na de revolutie.
Anderzijds: nu Fidel in het ziekenhuis ligt, lijkt het me beter die revolutie nog even uit te stellen.

Pax, y'all.

Labels: , , ,

1 Comments:

Blogger konijn said...

Na mijn 2e zit gaan we eens een dagje metselen aan die revolutiemuur. En een biertje drinken. enzo.

augustus 05, 2006 7:18 p.m.  

Een reactie posten

<< Home