vrijdag 19 oktober 2007

Honey, are you straight or are you blind?

In onze reeks: Check Eens Tweemaal Op Één Dag Dezelfde Artiest Uit: De Mens. Gisterenavond speelde het gezelschap ten dans in het Depot om hun kristallen jubileum te vieren. Eerder die dag bracht funky Franky al een bezoekje aan de Bilbo. Eenzaam en akoestisch stelde hij de helft van de nieuwe plaat Onder De Duinen voor en smeet er bij wijze van verzoeknummer oudje Myriam achteraan.
Altijd handig wanneer een artiest zijn eigen metaforen meebrengt: om de dorst te lessen verkoos Franky gewone cola boven cola light lemon. Zo is ook De Mens: verfrissend, ambachtelijk. En een gevestigde waarde. Dat werd 's avonds eens te meer duidelijk: De Mens did a De Mens thing in a De Mens kinda way. Zij het uiteraard stukken energieker dan op hun recente theatertournee. De bassist droop achteraf van het zweet: nuff said! Plus: combineerbaar met whiskey!
Minder aanstekelijk was voorprogramma Amoebe. Potige Nederlandstalige grungerock met weinig melodieën maar veel potentieel. Een enorm strakke ritmesectie ondersteunde een verkeerd gecaste zanger wiens teksten nu eens te cliché waren, dan weer te abstract. Vechten Tegen Eenzaamheid? What was that all about?
Conclusie? Conclusie! Met rock & roll in m'n hart ging ik al zingend door het leven! Van luide muziek kan iedereen iets leren! Het was de dag dat het zonlicht niet meer scheen! En toen was er niets meer! I'd like to buy the world a coke!

Labels: ,