dinsdag 30 januari 2007

Geen bijbel, geen dogma, geen goed onderwijs


Labels:

maandag 29 januari 2007

Literaire opsmuk & complete fictie

Labels:

vrijdag 26 januari 2007

Thriumph des geertens

In de reeks Just My Luck: Fleetwood MC wordt genamecheckt in het Nieuwsblad zonder dat zijn naam vermeld wordt. En de oscar voor ontvanger van de zwakste shout-out van het jaar gaat naar ...(drumroffeltje)... Fleetwood MC!

Worden stante pede naar de gaskamer gestuurd na een anale perforatie door een grote, dikke brother genaamd Bubbah: de cocksucker die mijn wiki-pagina wilde wissen en de cocksucker die daar mee akkoord ging. De weledele heer Latteman had een volledig half uur van zijn leven geweid aan die pagina. En dan wordt die zomaar gewist omdat het pure zelfpromotie zou zijn. Wat is er trouwens mis met een beetje degelijke, ouderwetse zelfverheerlijking?

Labels:

donderdag 25 januari 2007

What you fuck, is what you fuck

Woeptiedoe: gedichtendag is ons miezerige taalgebiedje en dus ook hiero!

Labels:

zondag 21 januari 2007

Een blog met een kleine "b"

Tom Barman vroeg me afgelopen nacht op te treden op het vervolg op de 0110-concerten. Ik werd wakker net nadat ik had toegezegd. Grootste teleurstelling sinds die keer dat Tom Waits vroeg of ik zin had om op stap te gaan. Pas bij het ontwaken besefte ik dat ik zijn nummer niet had en niet kon terugbellen. Bunch of savages in this town.

Labels: ,

woensdag 17 januari 2007

Very onvoorbereid

Labels: ,

zaterdag 13 januari 2007

Marie-cookie and the killer tarantino

Ja hoor: de blok begint volledig toe te slaan. Zie hier: een aantal losse bedenkingen of stellingen in alfabetische volgorde.
  • Ik heb gedroomd van Marlon Brando. Hij beantwoordde al mijn vragen. Hij bevestigde alle geruchten. Hij vertelde alle verhalen opnieuw.
  • Ik stel voor dat wij vanaf heden teruggrijpen naar de Republikeinse Kalender. Vandaag, bijvoorbeeld, is het tweeëntwintig Nivôse van het jaar CCXV.
  • Misschien moet ik stiekem lid worden van iets Blood & Honour-achtig. Dan kan ik dat later onthullen in mijn mémoires, een gegarandeerd succesje. Bloed Bodem Eer Trouw is ook goed, wat mij betreft. Maar ik denk dat je daarvoor in het leger moet zitten.
  • Wat is er cooler dan sterven als een verbitterd man?
  • Wie heeft de tijd en het materiaal om na de examens een Rocky-marathon op te zetten?
  • Wie heeft er een GSM-nummer dat eindigt op 2003 en stuurde op oudejaar het bericht: "Leve jezus... Hij leeft"?

Labels: , ,

vrijdag 12 januari 2007

Dial "g" for geert

In onze reeks Niemand Weet Waarom: ik heb een tweede blog geopend op everzwijn.blogspot.com. Die naam is te cool om te laten liggen. Het wordt nog beter: ik ben voorlopig niet van plan er effectief iets mee te doen. Mensen met een beetje gevoel voor zaken mogen gerust een bod doen.

Labels:

maandag 8 januari 2007

Een lage bewustzijnsgraad en een vanzelfsprekend karakter

Mensen die mij kennen, weten dat een gezonde werkethiek mij niet vreemd is. Vandaar dat ik afgelopen zomer een maand gezwoegd heb op Molenheide. (De beste karakterisering ervan is nog altijd the poor man's Centerparcs.) Binnen die maand vielen zowel éénentwintig juli (nationale feestdag van la Belgique) als vijftien augustus (Maria Hemelvaart). Die twee dagen kreeg ik dubbel betaald.
Met dit niet geheel onvers in het achterhoofd ging ik akkoord om te werken op elf november (Wapenstilstand) en vijfentwintig december (Kerstmis). Want dat dan weer wel: ze waren zo content van mij dat ik mocht terugkomen onder het jaar. Maar toen midden december mijn loonbrief van november kreeg, werd ik niet dubbel betaald voor de elfde. Uit navraag bleek dat ik onder het jaar een ander statuut had dan 's zomers. Door dat ander statuut kreeg ik feestdagen niet dubbel betaald.
U kan wel raden dat mijn goesting om te werken op kerstdag verdween als sneeuw voor het broeikaseffect. (Nieuwe uitdrukking, geloof me: het wordt een hit.) Die goesting kwam niet terug toen op de dag zelf bleek dat het derde kind, de eerste dochter van mijn gewaardeerde collega David een maand te vroeg geboren was. Om redenen van vaderschapsverlof stond ik zo goed als alleen in voor een volgeboekt kerstdiner. (Zonder hier verder op in te gaan: een Nederlandse familie gaf me inspiratie om een film te schrijven: Flodder Op Molenheide.)
Ik ben niet meer op mijn mondje gevallen sinds mijn achttiende verjaardag dus ik kaartte wat ik zonet beschreven heb aan bij de verantwoordelijke. Ik vertelde hem dat mijn enige motivatie om te werken op kerstdag het dubbel betaald worden was. ("Ik had vandaag ook ergens chique kunnen gaan eten met mijn familie.") De subtekst was uiteraard dat hij nooit meer op mij hoefde te rekenen op een feestdag. De verantwoordelijke beloofde te overleggen met zijn meerderen.
En alzo geschiedde.
Vandaag viel mijn loonbrief van december in de bus en er staat een feestdagpremie op van - hout vasthouden - twaalf euro. Twaalf euro! Dat is al snel zeven duveltjes in de Fakbar Letteren. Lucky me.
(Dit tekstje classeer ik onder het soort egocentrische navelstaren dat drie vierde van alle blogs kenmerkt. Hetzelfde egocentrische navelstaren dat ik tracht te vermijden op mijn eigen weblogje, zij het niet altijd met succes. Dit ligt heden op mijn lever met niemand thuis om tegen te zagen. Vandaar dat ik het hier spui. Blijven rocken in de vrije wereld!)

Labels: , ,

donderdag 4 januari 2007

The poetry of courtney love


Labels:

woensdag 3 januari 2007

Ik heb gehoord dat jij een huis bouwt langs het kerkhof

dinsdag 2 januari 2007

Extreme verwarming

maandag 1 januari 2007

Door yonas en door yonas


Labels: