woensdag 23 mei 2007

Tom de latte kan niet zwemmen

Eens te meer een mooie dinsdag beleefd in de handel en wandel van onze jonge held. Uit bed gekropen met de kater to end all katers. Twee kiwi's gegeten en beseft dat kiwi's niet helpen tegen een kater maar dat kiwi's best wel lekker zijn. Vijf uur les uitgezeten, louter en alleen aangedreven door enige appels. Schriftelijk examen Frans gaan afleggen. Daarna richting Stuk getrokken voor een optredentje, de kater meeslepend als was het een aapje op mijn rug.
Transit bracht zwaar valiumende softpost-rock. Ik noem het graag een alternatieve soundtrack voor Paint Your Wagon. Dat is niet bedoeld als compliment. Aan 65 Days Of Static dan om de meubels te redden. Beste wall of sound sinds ik mijn moeder afgelopen weekend heb blootgesteld aan Psychocandy op het hoogste volume. De drummer combineerde op geniale wijze heavy metal met swing jazz zonder de kinderlijke rommeligheid te verliezen, die zijn stijl zo kenmerkt. (Ik zou er graag een verwijzing naar C’Est Ainsi Que Ça Marche in proppen maar ik durf niet goed.)
Vervolgens mocht ik helpen met het afbreken van het podium. Bij het opruimen van kabels en stekkers slaagde ik er in om de ene pries die moest blijven steken uit te trekken. Een roadie van 65 Days Of Static wist mij te zeggen dat Grimbergen het beste bier ter wereld is, dat Duvel extreem-rechts financiert en dat Stella in Engeland ook wel "wife beater" wordt genoemd.
Na nog enige pintjes, plannen om de wereld te veroveren en Eric Defoort zwart te maken en een illegaal potje tikkertje op een basketveldje was het tijd geworden om het een nacht te noemen. Eens te meer een mooie dinsdag beleefd in de handel en wandel van onze jonge held.

(Towel day countdown: the day after tomorrow.)

Labels: , ,

maandag 14 mei 2007

Afgetast & afgelast


Vers van de pers enzo: Hermes nummer 5 van 2007, pagina 28. Het gedicht in kwestie is niet echt goed. De kerel die het gecentreerd heeft gaat na de Revolutie tegen de muur. De regel "van rijst ga je dood" is een sample van A To Da Jay From Da Lim To Da Burg. Los van al die bedenkingen sta ik daar wel mooi te blinken in het gezelschap van Toon, Herman, Joe et les autres.

Labels: ,

donderdag 10 mei 2007

De weg naar rome kent vele bochten

My main man Petit wordt een jaartje ouder en gaf gisteren een feestje om te bewijzen dat zijn jeugdige vitaliteit nog niet afbrokkelt. Wat zeg ik? Feestje? Het ging hier om een heus optreden. Of beter: show. Om de één of andere reden mag je in de punk een optreden geen optreden noemen. I'm like whatever, zo lang er genoeg bier is. Bier was er genoeg en gratis zelfs. Multos respectos voor Petit.
First up: Second Base. De heren maakten de headbanger in mij wakker. Maar ze deden me ook betreuren dat ik the Stooges nooit heb gezien in hun hoogdagen. GW merkte op dat de drummer technisch heel sterk was en dat een punker met zijn lief aan het lezen was in Waar Is Wally? In Hollywood.
Dad's Amp speelden hun punk aangelengd met ska. Amateurisme is mooi in punk aangelengd met ska. GW noteerde in mijn boekje: "least dull birthday party I've ever been to". Spreekt voor zich me dunkt. (Dat hij later ook noteerde: "So... Who's girl are you?" is iets verwarrender.) Zelfs One Step Beyond werd gecoverd: heerlijk.
Gino's Eyeball: geweldige bassolo, geweldige publieksparticipatie. Geweldige afsluiter. Not: er was nog een verrassingsoptreden van het Zweedse Hate Is Just A Feeling. Ze hadden een zalige drummer en zowaar een violist in hun rangen. Ze slaagden erin Blitzkrieg Bop twee maal te spelen, de eerste keer samen met Gino's Eyeball. Ik werd zelfs opgetild zodat er sprake was van een crowdsurf.
Kortom: een zwaar amusante avond die mijn geanticipeerde kritische houding in elkaar timmerde als was het een vierjarig meisje. Once again: multos respectos voor Petit. En een dikke dankjewel aan de studiereizende Loïc voor het crashen op zijn zeteltje.

Labels: , , ,

woensdag 9 mei 2007

"Jachtmerrie"

Een half jaar geleden heb ik in een vlaag van overmoed gemeld dat de kans er in zat dat Parcifal een strip zou publiceren naar een scenario van mijn hand. Zoals de dingen wel eens gaan: dat is er nooit van gekomen.
Het ging om een wedstrijd: "De Grote Prijs Serge Baeken". Bedoeling was een nieuwe tekst te schrijven bij bestaande tekeningen van het figuurtje Phil Frontal. Reactie van Parcifal op mijn inzending: "Uw tekst is geestig, en ook precies iets voor Phil Frontal. Heer Baeken vond het ook de beste inzending tot nu toe."
Geef toe: niet slecht, voor een pummel uit Limburg.
Maar zoals de dingen wel eens gaan: Parcifal ging ten onder. Dus heb ik mijn lot in eigen hand genomen. Met paint heb ik mijn tekst op de tekeningen van Serge Baeken geplakt. Heel erg amateuristisch allemaal. Ik jam econo. Na de Revolutie ga ik tegen de muur.Labels: , ,

zaterdag 5 mei 2007

The rule of our loyal dog


Het was weer even geleden dus heeft Humo mij nog maar eens gepubliceerd. Eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat ik de "grap" half heb gestolen van my main man Fomas. Maar: ik heb ooit te Schaarbeek naast La Arnaert op de tram gewacht. Beat that, I dare you.

Labels: ,

vrijdag 4 mei 2007

De geur van gisteren

Eergisteren leuk geschnitzeld op het Popvisfestival aan 't Stuk. Popvis = popmuziek + visuals, dan weet u dat ook weer. Om de één of andere reden stond onze held achter de toog. Hij ging dan ook straalbezopen naar huis. Zij het niet rechtstreeks.
Cul De Sac uit Boston mocht de avond openen. Zij deden live begeleiding bij de stille film Faust van Murnau. Sfeervol getokkel maar nooit richtingsloos. Glansrol voor de slavengalleidrums in climaxen van muziekgeworden waanzin. De toetsenman droeg een Evil Dead-t-shirt. De frontman speelde viool op een soepketeldeksel. Al bij al duurde het concert iets te lang. Maar het is dan ook een lange film.
Scaldis had capoeiragroep Porto De Minas meegebracht. Zij brachten een relatief korte set van monotone electronica. De moffen van Apparat gingen van start met een staaltje lawaai. De rest was steady doch opzwepend. Visuals werden geleverd door de moffen van Transforma. Ik ga er hier vaagjes over maar dat komt omdat ik mijn nota's niet meer kan lezen. Ik ging dan ook straalbezopen naar huis.
Gisteren zijn we gaan lopen met de bronzen medaille op de filmquiz van Kinepolis te Leuven: Team Primus Inter Pares kickte serieus ass. Toch voelt het aan als een morele nederlaag omdat we vorig jaar ook de derde prijs hadden. Presentator van dienst was VJ Rik van Jim. Type boerenlul and proud of it. Prijzenpakket was een tiet koffiewaardebonnen, which is nice want koffie is mijn religie.

Labels: , , ,

dinsdag 1 mei 2007

Bleek scanner idee

Filmdagboek april jongstleden:

Labels: