maandag 20 augustus 2007

"Van rukken pis je scheef"

In onze reeks Niemand Weet Waarom: Fat Man Snood is geslaagd in zijn theoretisch rijexamen! Voetgangers aller landen, verenigt U! En pas een beetje op. Moeders, sluit jullie dochters op. Nu ga ik geheel terecht een beetje grooven op Roadhouse Blues van the Doors.

Labels: ,

Het water is niet drinkbaar, het drinken is niet betaalbaar

Ik deed de humotest en ik ben

EEN MUZIEKLIEFHEBBER

De Muziekliefhebber komt uitsluitend en alleen voor de muziek. Te herkennen aan de lichtelijk gejaagde als-ik-me-niet-haast-mis-ik-wéér-een-half- nummer-blik in de ogen. Vaak herkenbaar (en dus handig als je hem wil vermijden) aan de ridicule cowboyhoed. Soms met bijbehorende zeker zo ridicule laarzen...

Doe zelf de test op http://www.humo.be/

Pukkelpop voor gevorderden! And why not? Geert begon zijn donderdag met de vaststelling dat zijn tent een nasty schimmelinfectie had overgehouden aan vorig jaar. Gelukkig viel er ook nog wat muziek te rapen.

Geert begon zijn vrijdag met de vaststelling dat hij geen achttien meer is, toen slecht en weinig slapen in een rotte tent geen enkel probleem voorstelde. Gelukkig viel er ook nog wat muziek te rapen.

Geert begon zijn zijn zaterdag zonder specifieke klachten. Zou het gelegen hebben aan de rum-cola die hij nuttigde bij wijze van ontbijt? Anyhow: er viel ook nog wat muziek te rapen.

Conclusie: drie welgevulde dagen doorschnitzeld. Op de Boiler na, gepasseerd aan alle podia. Most of all: verrassend weinig hiphop gezien. Als ik een restaurant had, zou ik Chokri zeker niet weigeren als klant. Los daarvan rulet Arne verschrikkelijk hard over the shockwaves.

Labels: , ,

woensdag 15 augustus 2007

A coin now becomes the link between the boat & the café

Goed nieuws: Da Snood heeft vandaag zijn vakantiejob voltooid. Daar komt nog bij dat de drieëntwintig werkdagen die de wet hem schenkt onder het schooljaar, al op zijn sinds begin mei. De rest van het jaar kan hij zich toeleggen om langharig werkschuw tuigheid die al jaren lang onderhuids in hem bloeit. Tenzij iemand hem een lucratief en zwart aanbod doet, dat hij niet kan weigeren. U hoeft zich vooral niet in te houden. Hij is inzetbaar als hofdichter, écrivain public, DJ, schandknaap, model, fotograaf en polyvalent performer in het algemeen.
Los daarvan lijkt dit Da Snood een uitgelezen ogenblik om een dikke shout-out te geven aan al zijn homies met tweede zit. You know who you are. Ook zichzelf wenst hij veel succes toe bij het voltooien van zijn t-woord.
Nu gaat Da Snood zich verdiend ontspannen met een duveltje en een massa gratis puddinkjes. Het komende triumviraat van dagen kan u hem treffen op Pukkelpop. U herkent hem aan zijn t-shirt waarop in grote letters "gewaardeerd popkenner" staat. Heb vooral geen schrik om hem aan te spreken.
Catch ya on the gulf stream.

Labels: ,

maandag 13 augustus 2007

"This pie is in labor so grow up in hotpants'

Gisteren geschnitzeld in Lokeren of all places want daar waren een paar feestjes aan de gang. Met de Heideroosjes bijvoorbeeld. De vier heren leverden een solide optreden af gebaseerd op herhaling en voorspelbaarheid. Alzo werd het grote ongelijk van Darwin bewezen: er is geen evolutie. Geef hen een paar jaar en de nodige drummerswissels, dan worden ze de Nederlandse Ramones. Geef hen een paar jaar en de nodige drummersverdwijningen dan worden ze de Nederlandse Spinal Tap. De Heideroosjes speelden een lied genaamd Homesick For A Place That Does Not Exist want (we zeggen maar iets) Weltschmertz zou een te korte titel zijn. Het kwartet coverde Ring Of Fire, een lied zo goed dat het die bewerking overleefde. Bij wijze van bindtekst stelden de heren dat zij niet the Lemonheads waren. Kan kloppen want the Lemonheads was een band waar we erg naar uitkeken.
Een uitkijken dat nog werd gestretcht door een act van La Fille d'O waarbij kinky cheerleaders zonder ideale maten een dansje deden. Alsof dat niet genoeg was, moest er nog een vuurwerkje afgeschoten worden. Daarna anticlimaxten the Lemonheads geweldig. Zij rafelden een setje übersaaie slordige slackrock uit de school van Neil Young & Crazy Horse af met Evan Dando als het ultiem staaltje langharig werkschuw tuig. Dat de heren leden onder een zware jetlag is een verklaring maar geen excuus. Zelfs Sananas kende plaatsvervangende schaamte. Het publiek reageerde terecht lauw tot ijskoud. Er werd nogthans afgetrapt met een puik noisy It's A Shame About Ray. Verder werd er slechts bij een half Smile van Lily Allen wat gegrinnikt. Wel hilariteit troef toen Evan solo een onverdiende bis wilde inzetten terwijl de roadies rond hem het podium al aan het verbouwen waren.
Filosofische vraag: wat voor schorremorrie vraagt zijn of haar partner nu ten huwelijk via zo'n scherm waar je sms-jes op kan laten verschijnen? Antwoord: het schorremorrie dat opdaagt voor een optreden van the Pogues. Ah, the Pogues! De beste folkrock sinds Dylan een ongelukje had. De origineelste punk sinds Jonathan Richman afscheid nam van zijn Modern Lovers. Dat Shane McGowan geregeld een nummertje oversloeg om naar adem te happen of zijn droge lever te bevochtigen, zien we graag door de vingers. Dat zijn verdere participatie beperkt bleeft tot hondengeblaf, oorlogskreten en onverstaanbaar gemompel accepteren we ook nog. Maar het ontbreken van
Fairytale Of New York liet ons toch beteuterd achter.

Labels: ,

donderdag 9 augustus 2007

After all this, isn't france


Andrea blah blah Croonenberghs blah blah Vlaams blah blah Belang.

Labels:

woensdag 8 augustus 2007

De kracht & de macht die de kerkleden er aan moeten of willen geven


Andrea Croonenberghs pijpt aan de lopende band leden van het Vlaams Belang. Pun not intended. Verder wil ik een welgemeend Rust In Vrede uitspreken voor Lee Hazlewood.
"Some velvet morning when I'm straight, I'm gonna open up your gate and maybe tell you 'bout Phaedra and how she gave me life and how she made it end."

Labels:

woensdag 1 augustus 2007

Upstaged & outclassed

Geert is naar de film geweest in juli want de film komt niet naar Geert!

Geert is naar de bibliotheek geweest in juli want de bibliotheek komt niet naar Geert! Los daarvan suckt lezen geweldig ass hoor. Of donkey balls, daar wil ik van af zijn.

Vul zelf aan met een opmerking over Andrea Croonenberghs en haar banden met het Vlaams Belang.

Labels: ,