donderdag 27 december 2007

Fuckvaas

Anders moet ik ook maar eens een eindejaarslijstje tikken. Ik heb toch niets beters te doen. Niets makkelijkers in ieder geval. I'm a lazy, lazy man, Roger.
Compact disc van het jaar: Back To Black van Amy valt weg omdat die eigenlijk uit 2006 stamt. Goochelaars En Geesten struikelt ook omdat het een kliekjescompilatie is. Alzo blijft enkel maar Grinderman over. Of zoiets. U ziet maar. Een wijs man heeft ooit gezegd: "muziek is behang, achtergrond, het doet niets ter zake".
Concert van het jaar: Wat dacht u van een top vijf in chronologische volgorde? Dez Mona vadermoordt Nina Simone aan 't Stuk. Elvis Costello With The Allen Toussaint Band & Horns Featuring Steve Nieve op het Blue Note Records Festival. The Stooges op Pukkelpop. Jonathan Richman in de AB. Spinvis in het Depot.
Film van het jaar: Goud voor Zodiac van David Fincher. Mirre voor 300 van Zack Snyder. Wierook voor Spider-Man 3 van Sam Raimi.
Boek van het jaar: Vrij onderzoek leert dat ik - stripverhaaltjes niet meegeteld - slechts twee boekwerkjes uit het gezegende jaar 2007 heb doorworsteld. Off The Record van Serge Simonart en The Dark Stuff van Nick Kent. Popjournalistiek troef met andere woorden. Laat ik de gouden medaille maar aan Nick smurfen. Serge vervalt stilaan teveel in een positieve, enthousiaste zelfparodie. Geen harde gevoelens.
Man van het jaar: Ik en niemand anders.
Televisieprogramma van het jaar: Hoe zegt u? Té-lé-vi-sie? Nooit van gehoord.
Theatervoorstelling van het jaar: Ik maak er een erezaak van zo weinig mogelijk in theaters te komen. Op nummer één ook Trust van Braakland/Zhebilding. De Schreeuwstorm van Youp van 't Hek leidt het achtervolgende groepje.

Labels: , , , , ,

dinsdag 25 december 2007

Hoofd, hart & handen

Eergisteren High Fidelity nog eens bevrijd uit de videokast. Ergo: top five songs about Christmas:
5. Kurtis Blow - Christmas Rappin'
4. Randy Newman - Christmas In Capetown
3. Jan De Wilde & Prima La Musica - Eerste Sneeuw
Supertip met een kogel: Christmas uit Tommy van The Who.

Labels:

zondag 16 december 2007

A trip across the boundaries of normal human rationale

One! Two! Three! Four!
Gisterenochtend heb ik naast Neil Young-tickets gegrepen. Het daaruit volgende hartzeer heb ik bezworen met een scheutje Beatles. I am the eggman! I am the walrus! Goo goo g'joob! Eens tot rust gekomen kon ik volledig loos gaan in het sympa jeugdhuis De Kouter te swinging Bocholt.
Daar traden the Rawönes aan: the country's premier Ramones tribute band. Nuff said! Voorprogramma Axxident viel onder de welbekende noemer "crappy punk". Maar wel toffe jongens. En gelachen dat we hebben! De avond eindigde fout en bezopen. Hoe zou je zelf zijn?
Hey! Hey! Hey! Hey!

Labels: , ,

vrijdag 14 december 2007

De taal van de verliezer

In de kliekjespot Demolition van Ryan Adams zit het superbe nummer You Will Always Be The Same. Een verwijt dat ik in gedachten plenty heb geuit aan het adres van elke vrouw die mij ooit afgewezen of gedumpt heeft. Toch blijf ik zelf always the same. Ik maak steeds dezelfde fouten.
Zo was ik gisteren voor de derde maal te vinden op een "show" van Kickass Records. Een labeltje dat zich specialiseert in het genre van de crappy punk. Op de affiche stonden State Of Mine, Face The Fax, Pendleton en Drunktank. Second Base deed dan nog een gastoptreden.
Ik zou graag ingaan op het totale gebrek aan melodie, nuance en originaliteit maar dat gaat mij vrienden kosten. So no way, José! Ik ga mij in stilzwijgen hullen als was ik koning Boudewijn en de "show" van gisteren de abortuswetgeving. Ik heb heus geen vrienden op overschot.

Labels: ,

donderdag 13 december 2007

A bitch slap don't hurt nobody

Zoals aangekondigd gisteren Spinvis gezien in het Depot. Ik zal er kort over zijn: dit was een heel goed optreden! Vier hoogtepunten: Bagagedrager: heerlijk tegendraadse openingsdub. Flamingo: geflipt intro op trompet dat ontaardde tot carnaval in Rio. Limonadeglazen Wodka: broeierig als de Spaanse nacht. Wespen Op De Appeltaart: acid skiffle in de meest positief mogelijke zin van het woord. Het optreden was kort en het optreden was lang.

Labels: ,

woensdag 5 december 2007

I want love & affection not the house of correction

Sinterklaas is onverwacht vroeg op mijn kot gepasseerd. Hij heeft mijn schoen gestolen en mijn borrels geledigd. In ruil kreeg ik een handvol updates van het literaire front!
Een jaar of twee geleden heb ik wat spoken word-opnames gemaakt in lo-fi-Wambeek. GW heeft een remix van de slechtste frituur van het land in elkaar gedraaid. Verder heb ik een bescheiden kortfilmproject lopende met de heer Yezerskiy, who doesn't return my phonecalls. Zal wel toeval zijn. Ook met Big Nasty J. worden er plannen gesmeed. Geniet nu u nog kan van de Veto zoals u die kent.
Ontzettend vers nieuws: het literaire tijdschrift Yang gaat vijf van mijn gedichten publiceren. Het mag gezegd worden dat ze daar zeer royaal voor dokken. En dan is er nog de vreemde kerel die een boekbespreking schrijft over never mind the pistols. Voor de rest zit er veel embryonale shit in de pijplijn. Daarover zwijg ik liever om een jinx te vermijden. Het maakt niet uit of het rechts of links is want dit is dus precies wat een jinx is.
Dat is allemaal voor de toekomst. Het verleden is ook lang niet slecht. Zo wordt mij ingefluisterd door een historicus met een bijl. Mijn knutselbundel schijnbedrog loopt als een treintje. Goede kritieken uit de GW-hoek. Zo mogelijk nog betere reacties van mijn punkrockbuddies. Mijn bescheiden optredentje was een blast. Plenty bitches enzo. Aan het einde sprong - daar is hij weer - Big Nasty J. op het podium om iedereen (mezelf incluis) omver te knallen met een paar welgemikte freestyles. Word! Het jazzbandje dat mijn voorprogramma deed, mocht er ook wezen.
De prijsuitrijking van de Soettendaellewedstrijd was toppie en a little bit drunk. De vaste ceremonie werd opgeluisterd door een redelijk gaye Cirque Du Soleil-ripoff en een folky vrouwenduo. Hun twee eigen liederen waren verwaarloosbaar maar hun cover van Comes A Time van Neil Young was okee.

Er bleek tegenwoordig een Busoluik aan de wedstrijd te hangen. Dus mocht een massa "special people" het podium op, bijgestaan door drie opvoeders elk. Hun gedichten waren nu eens totale crap dan weer doordesemd van een bewonderenswaardige simpelheid. Plus: poëzie was even mee op de terminaal hippe vleugels van outsider art.
Om een lang verhaal te verlengen kan u straight into compton vinden in de verzamelbundel Je Danst. Volgens de liner notes daarvan heb ik ook nog eervolle vermeldingen gescoord voor let sexy young assassins sit & grow lazy en lucky creole militia spirit. Niets zo oneervol als een eervolle vermelding, wat ik je brom.
Last en ook wel least: ik heb vijf übersuccesvolle en totaal uitverkochte voorstellingen gegeven van mijn onemanshow Geert Geeft Geschiedenis Op 't College. (Mensen die beschikken over een beetje voeling met de Limburgse cultuur mogen hun duimen achter hun bretellen haken, een fluim naar buiten werken en een sloot pruimtabak in een kwispedoor deponeren alvorens iets te brompelen in de zin van: "Geert Geeft Geschienis Op 't Klézjie".)
In een eloquente en intelligente monoloog greep ik, zonder de nodige humor te schuwen, hete hangijzers als Andreas Vesalius, Arm Vlaanderen en de Praagse Lente doortastend bij de lurven. Het spreekt voor zich dat Rock 'n' Roll High School overuren draaide in mijn interne playlist. Laat hetzelfde geweten zijn over Catholic School Girls Rule. Het staat buiten kijf dat menige catholic school girl spontaan Hot For Teacher begon te neuriën zodra ik aan het woord kwam.
God, wat ben ik toch geweldig. U merkt het: mijn populariteit stijgt. En toch, was ik Patrick Jumpen, ik maakte mij geen zorgen.

Labels: , , , ,

zaterdag 1 december 2007

Too lazy to eat pussy?

Flimies bezien in november ofzo:
 • Clerks II (2006) van Kevin Smith
 • Der Blaue Engel (1930) van Josef von Sternberg
 • Seizoen 3 (2002) van Curb Your Enthousiasm
 • Inside Deep Throat (2005) van Fenton Bailey en Randy Barbato
 • Cars (2006) van John Lasseter en Joe Ranft
 • The Wizard Of Oz (1939) van Victor Fleming
 • Reservoir Dogs (1992) van Quentin Tarantino
 • Terrifying Girls' High School - Lynch Law Classroom (1973) van Norifumi Suzuki
 • Chasing Amy (1997) van Kevin Smith
 • The Edukators (2004) van Hans Weingartner
 • Chasing Amy (1997) van Kevin Smith

Beokies bekeken in november ofzo:

 • Exit Music - The Radiohead Story van Mac Randall
 • Het Boek Van De Zelfmoordkonijntjes van Andy Riley
 • De Bril Van Buddy Holly van Boudewijn Büch
 • Twee Killers van Mezzo en Pirus
 • Come As You Are - The Story Of Nirvana van Michael Azerrad
 • Mix Tape - The Art Of Cassette Culture van Thurston Moore

Labels: ,