donderdag 2 oktober 2008

Het toppunt van geitigheid

Maandag had ik serieus nood aan een streepje muziek om de zeden te verzachten. Mucho bummer dat mijn CD-speler met ziekenverlof was. Ik dus richting AB om mijn streepje muziek daar te zoeken. Resultaat: een niet geheel ontevreden Geert.
In het Rewindconcept spelen groepen Hun Belangrijkste Plaat volledig. Fuck dat, dachten the Kids, wij doen er twee. En alzo geschiedde het. Fuck dat, dacht Killing Joke, wij doen er vier. Door rekening te houden met simpele dingen als tijd en ruimte werden die vier platen gespreid over twee avonden. Maandag heb ik debuut Killing Joke en opvolger What's THIS For...! te horen gekregen. (Strikt genomen zit Killing Joke helemaal niet in het Rewindprogramma.)
Het begon onschuldig met voorprogramma Treponem Pal. Franse industrial was mij beloofd. Nou... Ik hoorde vooral loodzware, slepend trage rock met een paar uitbarstingen. De frontman was een aansteller met een verrassend cleane stem.
Killing Joke moet volgens mijn geliefde Wikipedia zowat de link zijn tussen new wave en metal. Laat ons het er op houden dat de eerste twee platen toch vooral new wave waren. Denk aan Joy Division na de bom of een kalere T.C. Matic.
Heerlijke zanger dat wel. Hij zag er uit als een paranoïde luchtmachtofficier of een punk-Alice Cooper. Hij dwaalde over het podium als een zombie door een mijnenveld. Zelden een optreden gezien dat zo dreigend kon zijn zonder lachwekkend te worden.

En het publiek? Tja. Oudere jongeren aangevuld met een paar gothic chicks en uw geliefd gewaardeerd popkenner. Ik heb hanekammen gezien die uitmondden op een kale plek. Ik heb mannen met grijs haar in de pit gezien. Ik heb dames met hoge hakken in de pit gezien. Ik heb alles gezien.
Over naar een streepje zelfverheerlijking. Een dik half jaar geleden melde ik gepolst te zijn geweest door "Kat X van radiozender Y om te collaboreren aan Plan Z". Plan Z is inmiddels de embryonale horror ontgroeid. Bij de geboorte bleek het te gaan om Het Laatste Uur op Radio 1. Afgelopen zaterdag was ik voor het eerst van de partij.
Niemand weet wat de toekomst in petto heeft behalve Istvan Kantor.

Labels: , , , ,

1 Comments:

Blogger GW said...

Nationale radio? You sell-out! Maar wel gecongraticiateerd.

oktober 02, 2008 8:08 p.m.  

Een reactie posten

<< Home