zondag 5 oktober 2008

Just give me a black man, baby

Vrijdag hebben Geert en Petit gewalst met Matilda in De Klinker in Aarschot. Funtimefest was the name of the game en fun was het zeker al was ik de halve avond nog halfdood van Stukstart.
Musth. De Van Halen van de post-rock. Totaal niet funky maar best wel okee. Hot For Teacher is gewoon een goed lied.

Transit. Weer post-rock maar van het meer sluimerende soort deze keer. Sfeervolle spanning op de harteklop van een middagdutje vol nachtmerries.
Soon. Derde maal op vijf maanden dat ik de heren zag en de beste van de drie. Prijsnummer: Secrets. Moest Elvis dit nog meemaken, hij zou zich omdraaien in zijn Las Vegas.

The Sedan Vault. Presenteerden wat nieuw materiaal van hun weldra te verschijnen tweede plaat. Iets te rommelig en zweverig naar mijn goedsting. Denk aan een donderwolk met ADHD. Al was er in het oog van de orkaan wel plaats voor een rustig stukje mondharmonica. Later in het optreden klaarde het wat meer op.

Amenra. De vijf ruiters van de apocalyps stegen af om de mensheid een lesje te leren. De frontman huilde als een schandknaap aan het spit, als een speenvarken aan de klaagmuur. Met De Grootste Drums Aller Tijden. Overweldigend maar monotoon. Monotoon maar overweldigend.

Toen zijn we een dutje gaan doen want iedereen was moe.

Labels: , ,