dinsdag 14 oktober 2008

Of het een race is, weet ik niet

Terwijl de kater van de dag ervoor nog over zijn schouder loerde, trok onze jonge held zondag naar Broekzele, ooit de hoofdstad van een mythisch rijk dat België heette. Aldaar viel heel wat te beleven in de club van de AB.
Met de rebellenclub Johnny Berlin bijvoorbeeld. Onze jonge held zou hen gemakkelijk met de grond gelijk kunnen maken. De pen is immers machtiger dan het zwaard. Maar voor de zekerheid heeft onze jonge held ook een zwaard. De ervaring leert bovendien dat dergelijk recensies het meeste leven in de brouwerij schoppen.
Maar ach, de Berlijnse Sjonnies vielen best wel mee. Ze waren stukken beter dan op het IFS. Zodra de toetsenman zijn klavier liet voor wat het was en een gitaar omgordde, was het best wel te pruimen. En toch liet het geheel onze jonge held koud. Hij vermoedt dat het die enerverende duozang was die Johnny Berlin de das heeft omgedaan. Pun intented.
Maar er viel nog meer te beleven in de club van de AB. Met Dijf Sanders bijvoorbeeld. Waar hij vroeger jazz en elektro op een jolig hoopje smeet, brengt hij nu een heel persoonlijke versmelting van de twee. Er werd al wat meer gezongen. Er schenen wat meer rustige stukken door de wolken. Soms moest onze jonge held zelfs aan Air denken. Bij afsluiter My Machine klonkt Dijf dan weer als Stijn die Holiday Rap covert.
Draai je om en kijk naar het noorden.

Labels: ,

2 Comments:

Blogger GW said...

Credit-linkje alstublieft!

oktober 14, 2008 1:19 p.m.  
Blogger Geert S. Simonis said...

Zoiets?

oktober 14, 2008 1:34 p.m.  

Een reactie posten

<< Home