dinsdag 28 oktober 2008

Waarom is het blonde meisje te blond voor je?

Kwestie van al het Kickassgeweld wat te counteren ben ik zaterdagavond naar het Depot getrokken met juffrouw Ellen. Aldaar werd een stonerrockavond gehouden. Met de nuance dat iedereen die iets kent van stonerrock mij tegen de muur gaat zetten voor het gebruik van de term stonerrock. I like to live on the edge.
My Sleeping Karma. Een instrumentaal onderonsje tussen gitaar, bas, drums en orgel. Lange trage nummers met giftige climaxen. Postrock on acid. De gitarist had de coolste tattoo's aller tijden. Ondertussen werd er een fucked up tekenfilmpje geprojecteerd. Het soort Sunday morning cartoons voor kinderen die al weten dat ze geen toekomst hebben.
Hypnos 69. Het tempo lag hoger, de projecties werden psychedelisch. De zanger had langer haar dan die chick in die toren in dat sprookje. Het moet zo cool zijn om zo lang haar te hebben. Helaas ontbreekt mij vooral het geduld om het mijne te laten groeien. Uiteindelijk dreven er zelfs wat jazzy structuren boven bij de heren. Inclusief applaus na solo's. Heerlijke koffer van I Want You (She's So Heavy) van the Beatles.
Los Natas. Compactere songs, heavy sound, minimale notenneukerij, coolste gitarist ooit, beest van een drummer. De projecties beperkten zich tot de "Los Natas" in allerhande vormen en kleuren. Aan het einde kwam een soort Axl Rose uit de goot Ace Of Spades brullen. Motörhead komt overigens volgende maand naar de AB. Geert Simonis zal er zijn. Pieter Petit zal er zijn. Lemmy Kilmister zal er zijn. De Drie Wijzen zullen er zijn!
Brant Bjork And The Bros. Een bende stonede tamzakken. De bassist nam niet eens de moeite wat te bewegen. Heavy rocksongs met sublieme solo's. Helaas was twee uur van dit teveel van het goede. Vooral ook teveel van hetzelfde. De projecties waren andermaal psychedelisch.
Hoogtepunt van de avond? Toch wel Los Natas hoor. Misschien zit er toch nog toekomst in Argentinië. Als ze de Falklands eens bezetten?
Man, I feel like a stoner.

Labels: , ,

2 Comments:

Blogger Alexander said...

Hey Turboneger, ik heb je niet gezien, wat ook niet altezeer mag verbazen. Maar anders had ik zeker eens gewuifd.
Ik vond Hypnos wederom het meest de moeite. Ik had eigenlijk genoeg aan dat eerste nummer voor de rest van de avond.
En Los Natas vind ik hoe langer hoe doodser klinken. Enkele jaren geleden in de SOJO: toén waren die echt goed. Nu miste ik, zeker in het begin, echte songs.

oktober 28, 2008 5:15 p.m.  
Blogger Geert S. Simonis said...

Ik ga je niet tegenspreken.
Jij bent duidelijk meer thuis in het genre dan ik.
Ga je naar Hermano volgende week?

oktober 28, 2008 5:37 p.m.  

Een reactie posten

<< Home