donderdag 30 oktober 2008

XstraightXedgeXisXaXminorXthreatX

Gisterdag naar de Botanique getrokken voor de genadeloze trashmolen van Blood Red Shoes. Als voorprogramma hadden zij the Xcerts bij. Een powertrio dat voor het eerst op het continent speelde en daar wreed content mee was.
De heren hadden een paar goede nummers en verder vooral veel brei. De bassist was een nerd met een paar extreme tattoo's. De andere twee neigden eerder naar een of ander gay type. Wel memorabel eindstukje toen er op drie drums tegelijk loos werd gegaan met de hulp van Steven van Blood Red Shoes.

Het bloedrode schoeisel zelf dus. Ze hadden een serie vlijmscherpe rifs bij en een portie mokerdrums. Ze hadden een handvol popsongs met weerhaken bij en een snuifje noise. Meer hebben deze jongedame en deze jongeheer niet nodig om rock & roll te maken. Hail! Hail! Rock & roll!

Steven is een engeltje dat altijd welkom is op mijn rechterschouder. Laura-Mary is een duivelinnetje dat altijd mag passeren op mijn linkerschouder. Het spreekt voor zich dat ik vooral naar links zal kijken. Hij is een parvenu, een onbeschaamderik, een onverlaat! Zij is een verken van een wyf!
Aan het einde liep het podium vol mooie dansende meisjes met een enthousiasme dat ik enkel ken van de Jeugd, dat helsch, vervloeckt gespuys! Ruby slippers are here to stay!

Labels: , ,