donderdag 13 november 2008

The (regional) noise conspiracy

Gisteren zijn old man Petit en de jongeheer Simonis like two sophisticated space pimps richting Stuk getrokken om een aangename portie muziek te schnitzelen. De toon werd gezet door een bandje met de bloody great name Perverted. Een messcherpe gitaar, ingehouden drums en funky baswerk verbroederden zonder elkaar voor de voeten te lopen.
Alzo boden zij een ideaal platform aan de beste zangeres sinds lang. Type leeuwin meets bimbo schrok zij niet terug voor een scheut junglegeluiden waar nodig. Zonder schroom combineerde zij het beste van Patti Smith met het slechtste van Anouk. Maar ze droeg wel een doorzichtig bloesje. Petit is al fan, nu u nog.
Daarna kwam het podium toe aan Grant Hart, u misschien bekend van Hüsker Dü, van Nova Mob of van Grant Hart. Enkel bijgestaan door zijn elektrische gitaar verkondigde de man een uur lang zijn evangelie. Daarenboven werd hij een kwartier lang gebackt door de mannelijke vijfenzeventig procent van Perverted.
Ik ga eerlijk zijn: ik hoorde er heel veel van De Mens in terug. De logica daarin loopt natuurlijk omgekeerd: dat Frankske Vanderlinden 't een en 't ander van Hüsker Dü et les autres heeft geleend. Enig vrij onderzoek levert inderdaad op dat Funky Franky zich best wel positief heeft geuit over hun muziek. Als we dan toch aan het namedroppen zijn: in één lied hoorde ik een Mia-doorslagje, een ander deed me heel veel aan A Pair Of Brown Eyes denken.
Voor het overige bloemlas Grant zijn heden, zijn verleden en zijn toekomst met veel bravoure. Bovendien was hij niet te beroerd om links en rechts verzoeknummers aan te nemen. Sorry Somehow, Never Talking To You Again, Evergreen Memorial Drive, Over My Head: het zijn maar enkele nummers die Grant tapte uit een groot vat klasse.
Niet dat alles manengeur en rozeschijn was. Zo droeg de vieze man een leren broek. Leren broeken zijn enkel cool als je Marlon Brando heet. Wat is het leven simpel als je Marlon Brando heet. Maar Grant maakte veel goed door mij een shoutout te geven for technical advise. Als allerlaatste bis speelde op mijn verzoek een kippenvel veroorzakende oerschreeuwversie van Diane.
Grant Hart is always on my suspicious ghetto hound dog mind.

Labels: ,

2 Comments:

Anonymous allroy said...

Thanks for your technical assistance. It was a great evening, wasn't it?

november 15, 2008 9:13 a.m.  
Blogger Geert S. Simonis said...

It sure was.
Onderhond is going international, bitches!

november 16, 2008 11:01 a.m.  

Een reactie posten

<< Home