vrijdag 7 november 2008

Vlugten wy vooral den pestwalm, die ons van Frankryk toewaeit

De wereld is om zeep en er gebeuren rare dingen rondom om mij. Jörg Haider is wijlen. Mark Eyskens is alomtegenwoordig. Er gaat een zwarte neger in het Witte Huis wonen. Gelukkig is het altijd lente in de ogen van een Praagse tandartsassistente.
Gelukkig is er muziek om onze nachtmerries te neutraliseren. Gisteren bijvoorbeeld ben ik met GW en zijn wederhelft naar het Depot getrokken voor een portie stoner. Wat dat ook moge zijn.
Diablo Blvd mocht de avond openen met een portie stevige rawk. De nummers hadden titels als Black Angel Wings en zo klonken ze ook. Zanger Alex Agnew schijnt er andere podiumbezigheden op na te houden. Does humor belong in music? Geen idee. Ik kan uit 's mans repertorium geen halve grap aanhalen en dat is misschien maar goed ook.
Als frontman is hij een poseur in het kwadraat maar het werkt. Hij behandelt zijn microfoon zoals Zorro zijn zweep. Hij heeft de meest sexy dansmoves sinds Ricky Gervais. De set van Diablo Blvd was voorbij voor het slecht kon worden.
Rescue Rangers. Een Frans trio bestaande uit twee eekhoorns, een muis, een Australische muis en een vlieg. Lang niet slecht maar in één nummer werd een portie slide bovengehaald om u tegen te zeggen. De andere liederen zinken bij vergelijking nogal in het niet.
Hermano. Fucking great! John Garcia is een mensschuwe messias. Wat mij nog het meest verbaasde was dat Hermano helemaal niet legendarische rockzanger met begeleiders is maar wel degelijk een hechte groep waarin iedereen doet waar hij zin in heeft. Dit werd nog wel het mooist geïllustreerd door de beide geschifte gitaristen.
Een acuut geval van too much metal for three hands. Het is van De Jeugd Van Tegenwoordig geleden dat ik het Depot nog zo op zijn kop heb gezien. Toegegeven dat is maar een maand geleden.
Een cliché waar ik mij verschrikkelijk aan kan ergeren in recensies zijn opmerkingen genre "eentje voor de eindejaarslijstjes". Desalniettemin: Hermano: eentje voor de eindejaarslijstjes.
Lieve professor, je hebt iets geweldig gemist.
Man, I feel like a stoner.

Labels: , ,

2 Comments:

Blogger Phumazz said...

Kun je nu geloven dat ik dat gewoon vergeten ben? Ik was ruimschoots op tijd terug van Nederland.

november 08, 2008 5:35 p.m.  
Blogger Geert S. Simonis said...

You're fired from punx!

november 08, 2008 10:33 p.m.  

Een reactie posten

<< Home