zaterdag 26 september 2009

Financiën & ontvangerij

Donderdag had ik een plan. Het was een simpel plan maar een goed plan. De schoonheid school in de eenvoud. Ik zou 's middags in Bree mijn rijbewijs halen. Ik zou 's avonds in Leuven het studentenwelkom meepikken. Maar tussen droom en daad staan wetten in de weg en praktische bezwaren en vrouwen van middelbare leeftijd die rijexamen afnemen. Voor de kenners: drie maal onvoldoende en twee maal voorbehoud. Ik ben een gevaar op de weg.

Op het studentenwelkom ben ik wel nog geraakt. Versa trad aan bij het vallen van de nacht. Drie heren in een proper hemdje en de bassist in een T-shirt van Exit On The Left. Versa was het vreemdste bezoek dat de Oude Markt heeft gekregen sinds de Grote Oorlog. De uitbaters van snack Ali Baba zijn er nu nog niet goed van. Versa kreeg de dorpsidioten op de heuvel op de hand en aan het dansen. Huur hen nu in voor logebijeenkomsten, bar mitswa's en het koeioneren der buren.

Na een irritant intermezzo door Otto Jan Ham - waar is Sirhan Sirhan als je hem nodig hebt? - bestormde Johnny Berlin het podium als was het de Bastille. De heren hadden er duidelijk zin in en de Oude Markt was redelijk goed volgelopen voor hen. Wat wil een mens nog meer? Mijn tolerantie tegenover Johnny Berlin groeit elke dag een beetje meer. De wereld mogen ze hebben maar uit mijn slaapkamer blijven ze beter weg. Ik snurk namelijk.

Waxdolls heb ik aan mij voorbij laten gaan als de Renaissance van de twaalfde eeuw. Toen ik huiswaarts kuierde, overviel een dronken Rafaël uit Diepenbeek mij met zijn problèmes d'amour. Ik ben niet de enige die het niet altijd gemakkelijk heeft. Donderdag had ik een plan. U weet ondertussen wat er van terecht is gekomen.

Labels: , ,