donderdag 17 september 2009

Het potje voor het huwelijk

Dinsdag ben ik op jacht naar free booze en dito entertainment beland in het enige, echte Leuvense stadhuis. Daar werd de tentoonstelling Passionele moord geopend. Twintig jonge kunstenaars mochten - gruwel - hun ding doen met de nalatenschap van de primitieve Vlaming Rogier van der Weyden. Strikt genomen had ik niks te zoeken op het stadhuis maar Sander Yezerski was er ook met (CENSUUR) dus dat zat wel snor.

Het Roeselaerse bèndje Hum Of Venice mocht de avond opleuken omdat zij het beste lied over Rogier hadden geschreven. Hun optreden was echter zo knullig dat we ons afvroegen hoe zwaar de concurrentie had gesuckt. Hum Of Venice klonk als een derderangse Velvet Underground aangevoerd als een tweederangse Patti Smith. Dat grapje is niet meer grappig. Nu weet ik hoe Jeanne d’Arc zich voelde toen de vlammen stegen tot aan haar Romeinse neus en haar hoorapparaat smolt.

Labels: ,

2 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Verschil moet er zijn en zie, zo komt er zowaar nog eens een volslagen onbekende op deze blog terecht. Ik vind het fijn dat u over deze wereld een eigen mening heeft en deze met modieus sarcasme weet te ventileren. Alleen spijtig dat woorden soms ook kunnen kwetsen.

beste groeten,
namens hum of venice,
lieven

september 17, 2009 7:22 p.m.  
Blogger Geert S. Simonis said...

Niet huilen, Lieven. Een dezer dagen leer ik mij in te houden.

september 18, 2009 12:28 a.m.  

Een reactie posten

<< Home