woensdag 14 oktober 2009

Als u nu niet reageert nemen we afscheid

Actrice Gina Gershon ging eens boksen en kreeg een oud ventje met een haakneus aangesmeerd als sparring partner. Dat oude ventje was Bob Dylan en verkocht Gina meteen een fikse mep. Waarop Gina als een tijgerin Bob inmaakte. Zijn commentaar achteraf: soms heb ik een vrouw nodig om mij op mijn plaats te zetten.

Soortgelijk heb ik iemand nodig die weet wat goed voor mij is. Er zijn zo mensen genoeg. Ik moet gewoon nog leren naar hen te luisteren. Gisteren ging ik normaliter met Sander Yezerskiy op de lappen in het kader van zijn Joke Schauvliege Challenge. Ons reisdoel was het ecologisch verantwoorde toneelstuk Tegen De Lamp. Spelers: Dimitri Leue, Jonas Van Geel en Steven Vromman alias Low Impact Man. Muzikant: Antoon Offeciers, ex-Sukilove.

Op het laatste moment krabbelde San terug. Gangreen at zijn been op in Kessel-Lo. Dus ging ik alleen. Een kwartier te laat kwam ik binnen. Twintig minuten later stond ik alweer buiten. Had ik een vuurpeloton ter mijner beschikking gehad, ik had het podium laten afmaken en de zaal laten decimeren.

Ik zag vermoeiend metatheater. Ik hoorde kinderachtige humor met overevidente clous. Denk: Mieke Vogels is dik, West-Vlamingen kunnen de G niet uitspreken en alle Hongaren eten goulash. Tussendoor spuwde Low Impact Man geitenwollensokkenweetjes. Het publiek vrat het allemaal op als hongerige ratten. Dit niveau is passend voor lagere schoolvoorstellingen. Ik hoop op alles wat mij lief is dat de Chiro's van de natie beter toneel spelen op zondagnamiddag.

Hier hoorde ik niet thuis. Ik maakte dat ik wegkwam en ging triomferen in de muziekquiz van de Libertad.

Labels: , , ,