zondag 18 oktober 2009

Een kabouter met een mening

Soon, the Sedan Vault en Tomàn stonden afgelopen donderdag broederlijk naast elkaar in Het Depot. Vanzelfsprekend was ik zo paraat als een peloton kerverse SS'ers vlak na de ochtendkoffie. Nu betreft het hier drie groepen die ik redelijk tot heel goed vind maar die ik ook al meermaals heb gadegeslagen de afgelopen twee à drie jaar. Wat het heel moeilijk maakt voor mij om er een originele mening over neer te pennen op mijn veelgelezen weblog.

Soon combineerde eens te meer op een heerlijke manier experimenteel gitaarwerk met perfecte popsongs. Ze hadden voor de gelegenheid een derde gitarist bij maar wat die man precies bijdroeg was moeilijk uit te maken. De zanger heeft meer charisma dan ik overgewicht . Tcoh viel de kloof tussen het publiek en het grote podium met moeite te overbruggen. Dat publiek was overigens met gênant weinig. Dat kwam volgens mij omdat de drie groepen overlappen qua doelpubliek. Bovendien hebben de drie groepen het afgelopen halve jaar al meermaals in Leuven of omstreken gespeeld.

The Sedan Vault
is een groep waar ik veel respect voor heb. Ik heb dan ook lovend geschreven over elk optreden van hen dat ik heb gezien. Achteraf besef ik echter dat hun optredens naast verduiveld straffe shizzle ook serieuze dipjes hebben van richtingloos gewank. Onevenwichtig is het woord dat ik zoek. Zo ook deze keer. Wat ze overigens zelf mogen beweren: professor Rötelflöt vond dat ze wel als the Mars Volta klonken. Hij kan het weten, hij is daarop gedoctoreerd.

Tomàn
was het hoogtepunt van de avond en dus een terechte headliner. Het meest opwindende dat West-Vlaanderen heeft geproduceerd sinds elf juli 1302. Meer woorden maak ik daar niet aan vuil. Wel wil ik verhalen hoe Tomàn aan het eind van hun set een koppel free T-shirts de zaal in smeet. Ik was zo gefixeerd er eentje te vangen dat ik de fysieke confrontatie met de man naast me aanging. Zijn bril belandde op de grond, het T-shirt in mijn handen. Het is een large voor vrouwen. Ik hoop dat Mokkel er blij mee gaat zijn.

Labels: ,

1 Comments:

Blogger Sarah said...

Mokkel kijkt verwachtingsvol uit!

oktober 19, 2009 7:51 p.m.  

Een reactie posten

<< Home