maandag 5 oktober 2009

Ingang rijxarchief enkel rijxarchief

Ik voel mij door Vadertje Staat belemmerd in mijn wonen. Zo, ik heb het gezegd. Het is eruit. Ik kan niet meer terug. Waar ik naar eigen aanvoelen woon, vindt The Man dat ik verblijf en vice versa. Ik laat mij niet kisten. Via symbolische acties probeer ik hun wonen te kneden naar mijn wonen.

Zo was er gisterdag een buurtfeest waar ik woon en ik trok erop af met San F. Yezerskiy als mijn eeuwige secondant. Een higher upper middle class gebeuren in de tuin van het KADOC. Springkasteel, tombola, optredentjes in een tentje.

Daar betrad tussen onderinteressante shizzle door Benny Zen de bühne. Benny Zen is de huidige groep van Peter Houben. Vorige groepen van de man waren Nemo, Mitsoobishy Jacson en Ultracowboy. Die laatste heb ik gezien op Mauro's La Belgique 666-weekend in de AB. Diezelfde Mauro omschreef meneer Houben ooit als de meest onderschatte songschrijver van het land.

Met Benny Zen deed Peter wat hij eigenlijk altijd heeft gedaan: poppy muziek combineren met silly lyrics. Helaas schitterde ofwel de muziek ofwel de tekst maar nooit beiden tegelijk. Eerlijk is eerlijk: die messcherpe obeservatie kwam er dankzij San F. Verder mag u denken aan de late Velvet Underground die de vroege Beatles covert maar dan met silly lyrics en twee melodica's.

Na al dit volksvermaak hadden we nood aan wat highbrow gedoen. Waar beter dit te schnitzelen dan te Stuk waar elke zondagavond Jazz Op Zondag losbarst? Voor de gelegenheid trad Narcissus Trio aan met jazz ergens tussen bebop en freejazz in. De drie heren wisselde eigen composities af met werk van Monk en Colltrane. De saxofonist was een aanstellertje maar de drummer en contrabassist hielden het geheel overeind.

We spraken met een meisje van Scala. We freewheelden pornografie in het maanlicht. We dronken bier. Dit was de beste avond van ons leven. Op mijn hardnekkige valling na.

Labels: , , ,