vrijdag 9 oktober 2009

Major george fielding anti-climax

I
Vandaag. Sander Yezerskiy stuurt om kwart voor tien een bericht: "Dré is dood, man." Helaas heeft hij gelijk. Dré Steemans alias Felice Damiano is niet meer.

II
Vroeger. Felice heeft gênant lang gênant veel van mijn vrijdagen gekleurd met Het Swingpaleis. Biebabeloela was meer van hetzelfde maar minder goed. Stoelen aan de kant! Roep de buren!

III
Vroeger. 1000 Seconden heeft mij nooit kunnen boeien. Ik heb mij wel altijd afgevraagd hoeveel minuten duizend seconden precies is. Zestien minuten en veertig seconden besef ik nu.

IV
Tweede middelbaar. Het is winter en ik dwaal in familiaal gezelschap door het openluchtmuseum van Bokrijk. Felice staat te socialisen aan een of ander eetkraampje.

V
Eerste kan. Ford Genk dreigt te sluiten. In zeven haasten wordt een benefiet opgezet. Felice presenteert. De Laatste Showband speelt. Iedereen van Mauro, over Frank Vander linden tot Bieke van F.C. De Kampioenen zingt. Tijdens een of andere vertraging leidt Felice de band door een duidelijk geïmproviseerd Stand By Me. Verschrikkelijk slecht maar verschrikkelijk memorabel.

VI
Maandag zeven september jongstleden, jaarmarkt in Leuven. Ik zwerf met Mokkel door de stad. Bij de Boekcargo in de Tiensestraat pluk ik Jongens Onder Elkaar van Dré uit de stapel van twee euro per stuk. In koffietent Onan treffen we Sander Yezerskiy die smalend in het boek noteert: "Voor Geert, veel liefs, Felice - X." Op de terugweg is de stapel twee euro per stuk al afgeprijsd tot een euro per stuk. Ik voel me een beetje opgelicht.

VII
Vandaag. Ken drinkt koffie. Ik drink thee. Ken bekijkt mijn exemplaar van Jongens Onder Elkaar en denkt dat het om een echte handtekening gaat. Ik vertel buurmeisje dat Dré gestorven is. Buurmeisje reageert glimlachend: "Echt?" Buurmeisje is een koudhartige teef zonder gevoelens.

VIII
"Hij draaide zijn bureaulamp op mijn onderdaan en zonder eraan te komen, zei hij: 'Dat ziet er precies een beetje geïrriteerd uit. Heb je je de laatste tijd wel goed genoeg gewassen, Adriaan?'" Ik zou het zelf niet beter kunnen zeggen, Dré. Stand by me. Rust zacht.

Labels: , , ,

2 Comments:

Blogger San F. Yezerskiy said...

Ik heb van m'n leven nog geen moment gesmaald en ik ben niet van plan om daar nu mee te beginnen.

oktober 09, 2009 2:19 p.m.  
Blogger Geert S. Simonis said...

Ik stel voor dat we ter remediëring duizend seconden stilte in acht nemen.

oktober 10, 2009 12:36 p.m.  

Een reactie posten

<< Home