zondag 4 oktober 2009

Peerhaas

Vrijdag stelde het machtige Leuvense punkcombo Face The Fax zijn debuut-CD When Morning Comes in de Sojo te Kessel-Lo Rock City. Ik was parater dan het drietal domme blondjes waar de finale van K2 Zoekt K3 rond draaide.
De avond werd geopend door State Of Mine, de eerste keer dat ik ze zag als hernieuwd kwartet. Voor alle duidelijkheid: State Of Mine is ontstaan uit de assen van groepjes als the Pukin' Monkeys, Dad's Amp en Skyrocket John. State Of Mine was een klassiek kwart wat wil zeggen bas, drum en twee gitaren waarbij de bassist zong. Zeg maar de skatepunkversie van Slayer.
Toen de drummer uit the picture verdween, verschoof de tweede gitarist naar drums en ging State Of Mine als trio door het leven. Zeg maar de skatepunkversie van the Police. De asem van de bassist bleek echter eerder een sprinter dan een langeafstandsloper te zijn en een zanger werd aangetrokken.
Nu is State Of Mine dus een skatepunkversie van Red Hot Chili Peppers zeg maar. Iedereen is nog mee? Mag ik dan de zaak compliceren door te stellen dat State Of Mine zeker niet verward mag worden met het Nederlandsche combo State Of Mind? Ja? Okee, dank je. State Of Mine mag zeker niet verward worden met het Nederlandsche combo State Of Mind. Hier wou ik het voorlopig bij laten.
Second up waren the Octopussys en ik blijf hardnekkig volhouden dat er nog nooit een goede groep is genoemd naar een Bondfilm.
Face The Fax speelde zelf als derde en het moet gezegd worden: de zaal lag aan hun voeten. Petje af, ik zweer.
Het Nederlandse For Japan sloot af maar daar heb ik maar een paar nummers van meegepikt omdat ik een valling had die behoorlijk lastig aan het opspelen was. Oorspronkelijk zouden de Italiaanders van Actionmen headlinen maar hun bassist (ofzo) was drie dagen eerder door een auto van zijn fiets gemaaid. Het zal je kind maar wezen.
Hier wou ik het voorlopig bij laten.

Labels: ,

2 Comments:

Blogger Alexander said...

Jij gaat op 16/10 naar Neeka in de AB, terwijl Fuck Buttons diezelfde avond optreedt in de Botanique? Wherever I lay my hat heet dat dan, wel m'n beste: je legt je hoed verkeerd.

oktober 04, 2009 11:04 p.m.  
Blogger Phumazz said...

Onderhond legt zijn hoed waar hij het goedkoopst binnen kan. Zo is hij wel.

oktober 05, 2009 12:42 p.m.  

Een reactie posten

<< Home