donderdag 1 oktober 2009

Pijn vaarwel sap

I
Ik heb graag tastbare herinneringen. Dingen die ik kan bijhouden, vastnemen en aan het einde der tijden herbezoeken. In mijn brein hebben ze weinig overlevingskansen. Daar verdwijnen ze geheid in de gaten van mijn doorzopen hoofd. Om maar te zeggen dat ik mijn film- en concerttickets bijhoud in mijn Archiefdoos. Eerst was dat een oranje doos waar mijn witgrijze CD-speler uit eerste kan in had gezeten. De oranje doos geraakte vol, nu heb ik een tweede Archiefdoos. Een zwarte doos waar mijn Dr. Martens in hebben gezeten.

II
De lieve mensen van Kindamuzik hadden mij tickets geschonken voor het optreden van the Heavy in de AB gisteren. Groot was mijn verbazing toen ik aan de guestlistbalie geen papieren ticket maar een polsbandje kreeg. Nu houd ik polsbandjes eveneens bij in mijn Archiefdoos maar het is toch niet hetzelfde. Voor het geval iemand er aan zou twijfelen of ik wel echt een neuroot ben.

III
The Heavy speelde rock die schipperde tussen funky en - wie had dat zien aankomen? - heavy. De zanger, die eruit zag als het gemene neefje van Dizzee Rascal, drapeerde daar zijn door en door soulvolle zang overheen. Het resultaat was zo aanstekelijk als een drinkgelag in het Walhalla maar na verloop van tijd zo eenvormig als mijn rijstschotels met paprika.

IV
Voorprogramma was the High Standards uit Gent. Een combo dat garagepunk speelt. "The real deal, not the fucking White Stripes or Strokes," citeer ik bassist Jenz Von Trapp, ex-Fifty Foot Combo, maar even. The High Standards brachten liederen over sterke drank en sterke vrouwen. Over een teef vermoorden en toch niet de gevangenis in willen gaan. Voor de vocals stond een broederpaar in. De magere beroerde ook de mondharmonica, de minder magere schrok er niet voor terug een kammetje boven te halen om zijn vetkuif te fatsoeneren. Snapt u het plaatje?

V
Mijn date was Mart Kermisvis. Dat is de zus van Ine Benzine. Ik zou hier zoveel grapjes over kunnen maken maar ik doe het niet. Dat heet opgroeien. Dat is hard werken.

Labels: , , , ,