vrijdag 2 oktober 2009

The social organisation of nowhere

Soms krijg ik SMS'jes van professor Rötelflöt, de bekende makelaar in levensvreugde, maar dat is okee, we zijn bloedverwanten. Zaterdag zesentwintig september jongstleden was het weer van dattum:
"Jij gaat je woensdag goed amuseren bij Drums Are For Parades. Als ik wat slaap te pakken krijg, kom ik mee."
De professor had het optreden van Drums Are For Parades op het Playfestival in Hasselt gezien. Ik ben nog nooit op het Playfestival geweest maar jaar na jaar kijk ik bewonderend naar een juweeltje van een line up. De waarheid heeft echter haar rechten dus liet ik de professor kort maar duidelijk verstaan dat het optreden van Drums Are For Parades op het Stukstart 's donderdags was en niet 's woensdags. Een antwoord liet niet lang op zich wachten.
"Kuis het huis. Morgen kom ik langs met een grote bos rozen om mijn verontschuldigingen aan te bieden. 'n Klein kamerorkest zal mijn schaamte muzikaal begeleiden."
Eloquent als ik ben, antwoordde ik de professor dat kuisen vrouwenwerk is en dat Mokkel in Griekenland zat, ze was toen net vertrokken. Een antwoord liet wederom niet lang op zich wachten.
"Daar heb ik - met mijn grote muil - niets aan toe te voegen. Ik hoop snel onze liefde met potsokkervlaai te kunnen delen."
Waar ik vandaan kom, de rimboe van Noord-Limburg, sla je een muzikale tip van professor Rötelflöt niet in zonder gevolgen in de wind. Ik stond met andere woorden gisterdag Drums Are For Parades aan te gapen te Stuk. Het was het orgelpunt van een welgevulde muzikale dag.

Het begon allemaal in mineur. Een slagveld van teleurstelling, vernedering en dolksteken in de rug. Er was mij een showcase van BASta! beloofd in de Leuvense Fnac. De geluidsman had echter zijn kat gestuurd en dat beestje kon niet met de geluidsinstallatie werken. Dus werd het optreden last minute afgelast. Zoiets doet pijn. Een scherpe, scheurende, zeurende pijn die gedurende drie weken, drie dagen, drie uur en drie minuten blijft hangen.

Na troost te hebben gezocht in een kopje koffie trok ik richting Depot voor niemand minder dan de Heideroosjes. Ik had een leuke babbel met frontman Marco Roefols waarvan u de schriftelijke neerslag volgende week kan lezen in de Leuvense Pravda. Ik vertelde hem ondermeer dat het Depot vroeger een pornobioscoop was en hij herhaalde dat op het podium. Als ik later groot ben, word ik ghostwriter.

Vervolgens met San F. Yezerskiy, Ine Benzine en Daniël Mandelbaum voorprogramma Starfucker andermaal feestelijk genegeerd. Het frontmokkel heeft vier maal per maand een week lang haar regels en vindt dat heel de wereld met haar mee moet lijden. Arme wereld.

De Roosjes zelf waren best te pruimen. Beter dan ik hen mij herinnerde van de Lokerse Feesten maar minder goed dan die keer dat ze als de Ramroosjes de Ramones naspeelden. Ja, dat is een oneerlijke vergelijking. Ik was de enige in mijn gezelschap die in de late jaren negentig niet naar de Heideroosjes luisterde dus ik ging het minst uit mijn bol. Sander heeft gedanst, Ine heeft gepogood, wat Daniël heeft gedaan moet je hem zelf maar vragen.

Toen was het middernacht en dat is een mooi uur om in je bed te kruipen maar Stukstart had mij nog nodig. Daar stond ik dan bij Drums Are For Parades. Met een Duvel in mijn pollen. Druk bezig mij goed te amuseren, net zoals de professor bevolen had. Drie heren waarmee het kwaad kersen eten is, waarvoor zelfs de duivel en zijn moeder schrik hebben. Twee gitaristen die hun fallussymbool lieten klinken als een roestige hooivork. Een drummer die eerder tegen hen inspeelt dan met hen mee. Een vleesgeworden internationaal conflict, een mistnevel vol vleermuizen, een op hol geslagen kudde bizons die aan een trapeze hangt. Terwijl ik dit typ, doet mijn nek pijn van te headbangen en mijn hoofd van te drinken maar slechts één van de twee is de schuld van Drums Are For Parades. Op mijn parade mogen de heren altijd komen regenen. Meer van dat en snel!

Wat de rest van de nacht is gebeurd, zijn uw zaken niet.

Labels: , , ,

3 Comments:

Blogger Phumazz said...

Normaal gezien moet je mijn dronken berichtjes negeren, maar hier had ik gelijk. Wel jammer dat ik vergeten te zeggen ben dat je maandag naar Future of the Left in de Botanique had moeten gaan.

oktober 03, 2009 10:19 a.m.  
Blogger Geert S. Simonis said...

Je was er niet. Geen slaap te pakken gekregen?

oktober 03, 2009 2:16 p.m.  
Blogger Phumazz said...

Zoveel geslapen dat ik weer moe was.

oktober 03, 2009 4:45 p.m.  

Een reactie posten

<< Home