dinsdag 20 oktober 2009

Zo labiel als een schommelstoel

Elke dag clash ik een beetje meer met de beperkingen die mijn lichaam oplegt aan mijn geest. Example: zaterdag jongstleden stelde het semi-legendarische Leuvense rock & lol-combo Dick Black zijn debuut-CD voor in een overvolle Sojo, het kloppend hart van Kessel-Lo Rock City.

Het triumviraat van Dick Black torst een snor waarmee het zeer aangenaam is te kaap'ren varen. Ter gelegenheid van de CD-voorstelling was de leus dan ook "snor = gratis inkom." Dat liet ik me geen twee keer zeggen.

Drie weken, ik herhaal: drie weken, een dikke twintig dagen, heb ik gespaard voor een snor. Het resultaat werd zelfs minachtend bekeken door veertienjarige Marokkaantjes, die minderwaardige hasj dealen op de hoek van 53rd & 3rd. Als u meer dan een meter van mij af stond, merkte u niet eens dat ik een poging tot snor deed. Het zal u niet verbazen dat mij het recht op gratis inkom werd ontzegd.

Ik betaalde als een sucker en betrad de Sojo om te worden begroet door old man Petit en zijn grietje. Petit torste een pracht van een snor, die ongelofelijk goed paste bij zijn bompaklak. Hij zag eruit als een Franse wijnboer anno Domini 1942 die bijklust in la Résistance, meer bepaald in het regiment van Ine Benzine. Maar daar ging het niet over zaterdagavond. Zaterdagavond ging het over muziek.

The New Jersey Idiots
bijvoorbeeld. Improviserende stoners die nooit repeteren en geen MySpace hebben. Relaxte grooves die van een kabbelend bergstroompje ontaardden in een wilde waterval. De grote GW zou dit geweldig gevonden hebben. Hoe zou het eigenlijk nog zijn met de grote GW?

Vervolgens was het aan the Devilles. Een jeugdig powertrio waar de power vanaf spatte als jizz van Peter North. De bassit was een stoïcijn. De drummer was een jochie. De zanger-gitarist was een linkse rukker. Samen waren ze bloody nice en pleegden ze een pot strakke bluesrock om u tegen te zeggen. Daan, frontman van Face The Fax, noemde hen "wise beyond their years" en hij had gelijk. Dat hij gelijk had.

Bummer van de avond was the Mammöths, een combo dat zo hard klinkt als Metallica dat het niet meer grappig is. Qua aanstellerij stonden deze heren op elf. Verder watertrappelden ze in een zee van achterlijke seksualiteit en slechte poëzie. Heren, ga neuken! Ik heb het gehad met jullie

Dick Black sloot uiteraard zelf af met een opzwepende set om vingers, duimen en andere uitstulpingen bij af te likken. Chapeau, godverdomme!

Labels: , ,