donderdag 7 januari 2010

De fanfare ging steeds minder uit

Mijn favoriete films uit mijn kindertijd gaan over muziek maar dat mag u niet verbazen. Mijn favoriete films uit mijn - hoest - volwassen era gaan ook over muziek maar daar ga ik vanavond over zwijgen. Twee van mijn favoriete films uit mijn kindertijd zijn in mindere of meerdere mate van een soundtrack voorzien door Los Lobos: La Bamba en The Mambo Kings. Later tekende Los Lobos voor mijn persoonlijk hoogtepunt van Werchter 2003. Lang voor al dit, in het jaar van mijn geboorte vroeg het Chicano gezelschap uit Oost-Los Angeles zich af hoe de wolf zou overleven.

Het antwoord kwam vanzelfsprekend gerold uit de luizige baard van San F. Yezerskiy. Gisterdag waren er kortfilms in aula Pieter De Somer. Daarna was er Wolf in het Stukcafé. Het unheimliche duo werd voor de gelegenheid bijgestaan door Geert Waegeman op viool. Het was nog steeds muziek om een begrafenis op te vrolijken, om een trouwfeest te deprimeren. Het was nog steeds ondergrondse gospel voor de duivel. Het was nog steeds het laatste dat ik wil horen voor ik definitief de ogen sluit. Het was nog steeds het laatste dat ik elke dag wil horen voor ik tijdelijk mijn ogen sluit.

Zangeres Laura wilde drijven tot bij mij. Ze brak helaas niet door het tij. Dus ging ik naar huis met Mokkel. Geen slecht alternatief.

Labels: , , ,

2 Comments:

Blogger San F. Yezerskiy said...

Ik heb niet gelachen en ik heb niet gehuild.

In februari staan ze op een Uur Kultuur. Ga je mee?

Ik zal er niet lachen en als het even meezit ook niet huilen.

januari 08, 2010 10:35 a.m.  
Blogger Geert S. Simonis said...

Het staat bij deze onder de noemer toekomstmuziek.

januari 08, 2010 6:45 p.m.  

Een reactie posten

<< Home