woensdag 27 januari 2010

Ik voelde het gepast dat het sorry was

Gisterdag ben ik naar het toneel geweest gelijk een echte janet. Vlak ervoor ben ik naar de sauna geweest. Direct erna stond er een lekker kommetje pudding op het menu. Tijdens het uitlepelen der pudding droeg ik een cowboyhoed. Gisterdag ben ik naar het toneel geweest gelijk een echte janet.

Hier om de hoek, niet ver van waar gij woont, ligt gekkenhuis De Duiventil. Het gesticht. Het instituut. Het zottekot. In de laatste kamer van de verste gang wisselen drie geschifte wijven vijfhonderd sprookjes uit. Die vijfhonderd sprookjes worden half verteld en half verzwegen. Die vijfhonderd sprookjes zijn eigenlijk één groot sprookje over vijfhonderd mannen en vijfhonderd vrouwen. Die vijfhonderd mannen worden doodgezwegen. Die vijfhonderd vrouwen worden tot leven gesproken. Die vijfhonderd vrouwen zijn aan het eigenlijk één grote vrouw. Die grote vrouw heeft het niet gemakkelijk en vertaalt haar leed in vijfhonderd sprookjes. Die vijfhonderd sprookjes worden verteld en verzwegen hier om de hoek, niet ver van waar gij woont. Het gesticht. Het instituut. Het zottekot. Gekkenhuis De Duiventil.


Gisterdag ben ik naar het toneel geweest gelijk een echte janet. Falsch! van Hanneke Paauwe en Cinderella / Villanella. Ik weet niet goed wat ik ervan moet vinden. Fascinerend ja maar het ontsnapt aan categorieën als goed en slecht. Ik weet niet goed wat ik erover moet schrijven dus heb ik er dit maar over geschreven. Gij leest dit nu. Gij weet niet goed wat gij ervan moet vinden. Gisterdag ben ik naar het toneel geweest gelijk een echte janet.

Labels: ,