zondag 21 maart 2010

Hoe liever hoe beter

Gelijk Iggy Pop ben ik gewoon een moderne kerel. Ik deed links en rechts wel eens iets voor de radio. Ik doe links en rechts wel eens iets voor de radio. Ik ga links en rechts wel eens iets voor de radio blijven doen. Volledig terecht dus dat ik vrijdag richting Depot schreed voor een nieuwe aflevering van Radio Modern. Ik had een pak uit de kast getrokken en een grijs hemdje dat mijn moeder ooit heeft meegebracht uit Turkije.

Het was tweede kan en het was paasvakantie. Zij trok naar Turkije en liet mij achter om rustig een scriptie te schrijven. Zij had op voorhand de diepvries volgestoken opdat ik zou overleven. Die paasvakantie vond ik de loempizza uit, een reuzeleuke combi tussen een pizza en een loempia. Het precieze recept blijft mijn geheim. Voor de scriptie kreeg ik een dertien. Hoe het met Turkije gaat, zou ik niet weten. Hoe het met mijn moeder gaat, zijn uw zaken niet.

Na het pak en het grijze hemdje dwong ik mijn haar achterover met iets dat op boter leek maar geen boter was. Qua schoeisel hield ik het maar bij All-Stars. Ik ben een gewoontedier. Mokkel droeg een bolletjesjurk en die stond haar beeldig.

Radio Modern kwam traag op gang. Radio Modern komt altijd traag op gang. Een goedgeklede man gaf tapdansles tot ik zeker wist dat tapdansen niets voor mij is. Vervolgens gaf hij nog een half uur tapdansles. Daarna was het van hop met de beentjes en gaan met die banaan.

The Keytones stonden in voor de levende muziek. Rockabilly, rock & roll: dat soort werk. Échte rockabilly en échte rock & roll. Geen opgepimpte of bijgetunede dingen à la Reverend Horton Heat. De eigen nummers waren weinig memorabel, de covers enerzijds voorspelbaar: Misirlou en Johnny B. Goode, anderzijds gans tofkens: Mr. Sandman. The Keytones: erg leuk maar weinig origineel. Daarna was het wederom van hop met de beentjes en gaan met die banaan.

Gelijk Iggy Pop ben ik gewoon een moderne kerel. Gelijk Iggy Pop poseer ik beter niet met ontbloot bovenlijf voor foto's. Het verschil is dat ik dat weet en Iggy niet.

Labels: , , , ,