donderdag 3 juni 2010

Schrijf ik deze brief

Ik ben vanmorgen te vroeg opgestaan wegens rijles. Ik heb vannacht te slecht geslapen wegens koffie. Ik ben gisterenavond te laat gaan slapen wegens Bram Stoker's Dracula. Zo is er altijd iets wat me verlamt en is het niet de wiet dan is het wel de drank of zo. Vergeef me als dit geen steek houdt.
Na de rijles stond ik aan een bushalte in Overpelt, de nagel aan de Limburgse doodskist, met een oudere man in korte broek. Ik hielp hem de busregeling ontcijferen voor informatie die hij al bezat. Zijn babbeltje over het weer liep spaak op mijn oren. Hij vroeg of ik van Overpelt ben. Ik wilde hem vertellen wie mijn vader is en waar mijn grootvader woonde maar dat lukte niet erg goed. De man moest naar Hasselt. In het centrum van Hasselt is het lastig parkeren en hij had tijd genoeg dus ging hij met de bus. Ik vroeg omslachtig of hij al bejaard genoeg was om gratis te bussen en het klonk maar half gênant. Hij antwoordde positief en voegde er "zolang het duurt" aan toe. Ik weet nog steeds niet of hij daarbij de duur van de gratis bussen voor bejaarden of de duur van zijn eigen leven inschatte.
Twee haltes verder stapten twee meisjes op die niet op school waren omdat ze vier à vijf uur studie hadden en daar het nut niet van inzagen. Ze bleven vijf volle minuten beklemtonen dat vier à vijf uur studie "niet normaal" is. Het ene meisje was niet bijster knap maar verborg dat met blonde haarverf, veel make-up en paarse nagellak aan haar tenen. Het andere meisje was prachtig maar verborg dat achter een piercing.
Later als ik groot ben en een rijbewijs heb, leen ik ergens een auto om naar Hasselt te karren. Moeilijk of niet, ik zal er parkeren. Ik zal de winkelstraat inkuieren en ergens paarse nagellak kopen om die vijf minuten later de Demer in te kegelen. Over een uur of drie heb ik wederom rijles. Een stap dichter bij groot zijn. Een stap dichter bij een rijbewijs hebben. Een stap dichter bij de Demer vervuilen. Een stap dichter zolang het duurt.

Labels: ,