dinsdag 22 juni 2010

Na twintig jaar worden de

Als het zomer is, moet je een plastieken fles in twee snijden. Je moet iets zoet in de onderste helft gieten en de bovenste helft er omgekeerd op plaatsen. Wespen en ander ongedierte komen op het zoet af maar geraken niet uit de tot valstrik geworden fles. Ik heb nooit begrepen waarom precies.
Zondag stond er iets met veel blazers geprogrammeerd op de Stukse Zondagsjazz. Geen big band maar het scheelde niet veel. Ik hoorde een uurtje eerder voor het eerst een vuvuzela. De rest van de avond sprak ik constant over mijn eerste encounter met een venezuela. U had er bij moeten zijn.
De man op het terras had een touw om zijn middel om zijn broek omhoog te houden tenzij hij die broek net droeg om het touw omhoog te houden. Een riem kwam er in ieder geval niet aan te pas. De man vertelde dat hij een dutje had gedaan op zijn bureau. Ik had die dag een dutje gedaan na de lunch en eentje na het diner. Ik voelde mij decadent maar was blij dat ik wel een riem droeg.
Gisterdag begon ik aan het tweede deel van mijn stage bij Mezzo. Verschillen tussen januari en gisterdag? Gisterdag was het licht toen ik vertrok en niet ijskoud. Gisterdag was het licht toen ik thuis kwam en niet ijskoud.
Het meisje op de trein zag er gehaast uit. Het haar ongekamd in een wilde staart gepropt. De Morgen van zaterdag in de handen, hoewel die maar leesbaar is tot zondag. Ze wreef haar handpalmen in met olie. Ze dronk een multivruchtensapje uit een klein brikje, hoewel ze geen kleutertje op schoolreis was.
Op de VRT bleek mijn badge om binnen te geraken niet te werken. Op de redactie bleek mijn login voor de pc niet te werken. Op de pc bleek mijn login voor de website niet te werken. Dat was niemands schuld en iedereens schuld. Ik heb nooit begrepen waarom precies.

Labels: , , ,