zondag 4 juli 2010

Duitsland heel representatief voor de

I

De dag was zo warm dat ik mij drie maal douchte zonder dat het iets uithaalde. Eigenlijk valt die hitte niet in woorden te vatten. Misschien wel in Sanskriete woorden maar die huizen in mijn pen noch in mijn toetsenbord. Misschien valt die hitte te vangen in beelden. Buschauffeurs, die briefjes doorgeven als ze elkaar passeren. Een baby, die aan een tiet lebbert met een ijsje in de hand. Een duif, die angstig aan een vensterbank is gekluisterd. Ik, die een schoenenwinkel binnenstruin met het idee "het moeten niet altijd All-Stars zijn" en vijf minuten later buiten sta met twee paar All-Stars. 's Middags cava, 's avonds champagne, 's nachts witte wijn. Mannen in witte hemden, die in elke hoek van de binnenstad When The Saints Go Marching In spelen. Mokkel die Tito Puente is. Sander die Fred Astaire is. Een kookpunt, een absoluut kookpunt.

II

"Een cd branden met je favoriete muziek is het leukste wat er is, zeker als die nog eens in de winkelrekken belandt. Dan kan je voor de verandering meer dan een handjevol mensen kennis laten maken met Slim Harpo of the Rationals," aldus Paul Weller in een Humo van een tijdje terug. "Over muziek schrijven is eigenlijk onmogelijk, je moet het eigenlijk laten horen. Dat heeft een naam: radio. Schrijven is een tweedehandservaring maar het kan wel iets toevoegen. Het publiek moet maar het beslissen wat ze willen. Sommigen mensen hebben graag poses, flamboyante persoonlijkheden. Fictie is leuk," aldus Frank Vander linden in een Veto van een tijdje terug. De derde reeks van Mixtape Madness zal proberen een ritje te maken op de pechstrook tussen beide citaten. Die derde reeks zal - anders dan aangekondigd - niet doorgaan op Onderhond maar op mijn kersverse vierde blog Bifiworst. Welkom bij de familie, Bifiworst! De eerste twee afleveringen staan reeds online.

III

Afwassen met MTV Unplugged In New York van Nirvana is terug dertien zijn en ruzie maken met mijn broer.

IV

"Verwijfd heb ik er nooit uitgezien. Rond mijn veertiende heb ik wel een tijdje met een zijden foulard van onze pa rondgelopen, maar dat was meer om op te vallen en chic te doen," aldus de apostel Dré Steemans alias Felice. Ik zou het zelf niet beter kunnen zeggen, Dré.

Labels: , , , , ,