zondag 11 juli 2010

Ronny, 82, calvinist, dubstep

Open VLD-stemmers hebben het vaakst seks, zo was het toch? Of de beste? Het meest kinky? Maakt niet uit, het bleek geen waar te zijn. Als ik zelf twee random statistieken vergelijk, blijkt dat ik meer fietsen dan lieven heb versleten op de vijfentwintig jaar dat ik hier rondloop met mijn broek vol goesting en mijn achterste vol dennennaalden. Een gedachte die mij licht deprimeert hoe absurd ze ook is.
Met al die fietsen kwam ik vaker ten val dan Lance tijdens tien Tourritten gelijk vandaag. Alzo heb ik nimmer de ronde van Frankrijk voor min-twaaljarigen gewonnen. Spijt, ik heb geen. Valpartijen des te meer. Tussen het enige huis waar ik ooit woonde met vader én moeder en een zomerdagzwembadje. Een lichtblauwe fiets, vergeten roots. De fluogele van mijn eerste communie, op een paaltje gereden. In Eksel centrum tegen de grond gegaan, een rood-witte. (Het pinnetje aan de stang was te scherp zodat de pomp er altijd vanaf schoot.) Na een activiteit met het Jeugd Rode Kruis, de donkerblauwe van mijn vormsel.
Lompigheid, hoge borduren. Platte banden, rijden zonder handen. Later ook dronkenschap. Bondgenoten in het vallen. Mijn laatste fiets is onlangs gestorven. Ze was twee zomers terug verkracht door skinheads en die klap nooit te boven gekomen. Vrijdag had broerlief het donkergroene wrak gecombineerd met een ander lijk tot een gloednieuwe fiets van het merk Frankenstein. That's how we roll, we zijn broertjes tot de dood ons doodt. Als Mokkel mij ooit laat zitten, bouwt hij voor mij een vrouw. Ze zal lijken op jou.

Labels: , , ,