dinsdag 24 augustus 2010

Don't smile at strangers unless you're flirting

"Het is trouwens gevaarlijk deugdzaam te willen zijn in een verdorven eeuw, deze vreemde toestand alleen al schaadt aan het geluk dat men zou kunnen verwachten van het beoefenen van de de deugd, en het is absoluut beter slecht te zijn met iedereen, dan op zijn eentje deugdzaam," aldus de markies De Sade in Juliette of De voorspoed van de ondeugd.

Met die gedachte in het achterhoofd geëtst, slofte ik zaterdag naar de plek die ik het meest haat op deze miezerige aardkloot. De stad die in mijn hoofd is afgezet met bordjes Here Be Monsters. Yep, ik ben in het verraderlijke woud Mechelen gaan huilen met de meest bloeddorstige weerwolven aller tijden. 't Zat vol met strakke dudes en kuthoersletten. Op zich keistom en marginaal maar 'k heb mijn eigen wel geamuseerd. Ik ben er nog altijd niet goed van.

De naam van het oogstfeest was Maanrock en tussen alle Pukkelpopcommoties door speelde het kruim de la kruim van de Vaderlandsche rock er tikkertje met het publiek. Ik heb niet verloren maar om nu te zeggen dat ik gewonnen heb, dat gaat me net te ver.

School Is Cool opereerde feilloos als een goed getraind bataljon sluipschutters in een vrolijke oorlog. De dag dat de krijgsraad mij tot hun vuurpeleton veroordeelt, zal ik met plezier blinddoek en sigaret weigeren om in hun lopen te staren. Ik zal hen aanmoedigen de trekker over te halen tot de dood erop volgt. Maar dat is natuurlijk toekomstmuziek. Tot het zo ver is, wil ik kwijt dat nieuw lied Nothing Ever Lasts klonk als een kruising tussen New Order en the Pogues.

Fixkes. Kent gij die weirdo die door de straten van de natie dwaalt? Die zichzelf Geert Simonis noemt? Die zichzelf breeddenkend noemt? Die om dat te bewijzen in staat is naar de Fixkes te gaan kijken? Die weirdo dus zou wel eens sneller dan hij zelf denkt voor een vuurpeleton terecht kunnen komen. Fixkes was huilen met twee petten tegelijk op. Zolang Sam Valkenborgh rapt, is hij best te pruimen. Helaas zingt hij drie vierde van de tijd. Ik ben vooral benieuwd wat Jan De Wilde met deze liedjes aan zou vangen.

Aroma Di Amore. Een "arty cultpostwavegroep" dixit Veto zesentwintig van maandag zevenentwintig maart 1995. Yep, ik scan er lustig op los. Het is iemands werk maar een vuillak moet het doen. Dat ik tegenwoordig in het verleden leef, zegt gelukkig niets over Aroma Di Amore. Het trio droeg misschien een bril uit de jaren tachtig, het had de blik star gericht op 2010. Zelden drie mannen met grijze manen en sandalen zo snedig zien schitteren. Daglicht en technische problemen strooiden enige roet in het eten maar het smaakte toch.


Vervolgens at ik voor de allereerste keer in mijn leven mosselen. Ik ben er niet van dood gegaan maar ik ben ook niet bekeerd tot de Kerk Van Vlees Noch Vis. De gesprekken gingen over het kweken van kippen, konijnen en kinderen. De gesprekken werden aangestuurd door mensen jonger dan mij. Ik heb mij ingehouden, er zijn geen doden gevallen. Flinke ik!

Das Pop deed een Das Popke en dat mocht er zijn maar de verassing is er definitief vanaf.

Raymond van het Groenewoud. De enige monarch die met recht de titel sire rock & roll mag torsen. Ter ere van zijn zestigste verjaardag werden de greatest hits één voor één uit hun museumkastje gehaald en het publiek in gekeild. Dat het optreden daardoor menig maal van de hak op de tak danste zegt vooral veel over de verscheidenheid van het oeuvre van Raymond. Nog zestig jaar erbij, man!

Of ik onze lieve Heer op mijn blote knietjes heb bedankt dat ik mijn bezoek aan Mechelen heb overleefd, wilt gij weten? Dankbaarheid is een ziekte waaraan honden lijden.

Labels: , , ,

1 Comments:

Blogger Alexander said...

Ik heb de pagina voor de zekerheid nog eens gerefresht alvorens hierop te reageren, maar het lijkt er wel degelijk op dat ik vóór de mannen van School is Cool ben om hier te laten blijken dat ik jouw verlsag gelezen heb.

Bij deze: School Is Cool, ik vind 'New Kids In Town' een tof nummer. Doe zo voort, zou ik zeggen.

augustus 24, 2010 12:41 p.m.  

Een reactie posten

<< Home