zondag 8 augustus 2010

I don't know if there's a point in going home

Bebop heeft de neiging jonge geesten te corrumperen. Slechts luttele dagen ver in mijn jazzzomer werd die waarheid in mijn hart gebeiteld. Zou het kunnen dat ik langzaam zot wordt? Langzaam cel voor cel rot wordt?
Op zoek naar de verloren tijd trok ik vrijdag naar De Klinker in Aarschot. Het gebeuren heette Hagelandfest maar het gebeuren heette ook Aarschot Feest. Mijn naam luidde boven alles verwarring. Mijn motor liep op copieuze hoeveelheden Burn en het orgeltje van the amazing Jimmy Smith.
The Pilot Light beschikt ontegensprekelijk over veel kwaliteiten. Van bondigheid hebben de heren helaas kaas noch blokpaté gegeten.
Kitty Magnet was een powertrio met bretellen dat beschikte over een sound met ballen. Pluspunten: de hilarische introtape en de dito cover van Chocolate Salty Balls van Isaac Hayes. Minpunt: niet elk nummer heeft een gitaarsolo nodig die lang genoeg duurt om even te gaan pissen zonder iets te missen.
Dick Black. Ik houd van Dick Black. Aarschot houdt van Dick Black. Dick Black houdt van Aarschot. Ik haat Aarschot niet. Wat Aarschot en Dick Black van mij vinden blijft een mysterie groter dan de geheime archieven van het Vaticaan.
School Is Cool was een stuk minder stuntelig. Misschien paste het formaat van het podium hen beter. Voor het eerst viel mij ook op dat die rosse chick met haar viool en haar enthousiasme een lekker wijf is.
Meuris. Ge gaat mij misschien niet geloven maar Stijn, dat is een rockster, een wildeman, een beest dat nog lang niet met uitsterven bedreigd is. Ik heb zo hard genoten dat mijn nek nog steeds "au" zegt elke keer ik mijn hoofd enige graden naar links of rechts draai.
Qua kermisvolk en marginaliteit viel Aarschot best mee. Een kleine man stal de neus van zijn vriendin. Een verdacht type probeerde een handtas te jatten. Zatlappen kropen lallend over straat terwijl ik wachtte op de nachtbus die mij in slaap zou wiegen.

Labels: , ,