maandag 16 augustus 2010

Ideologie op de knieën

Ik zal nooit een groot dichter in een grote taal worden. Punt uit. Maar ik wil eigenlijk toch geen dichter worden. De meeste van hen leiden een ellendig bestaan. Als ze niet verbannen worden door de tsaar, komen ze om bij lichtzinnige duels of sterven ze straatarm. Dat is geen leven.

Misschien moet ik maar alles inzetten op een carrière als gewaardeerd popkenner. Misschien ben ik daarom gisteren naar de Oude Markt geslenterd voor een portie muziek onder de vlag van Marktrock. Het was geen weer om een hond door te jagen maar dat was niet erg, ik ben een beertje. Van longontsteking kunt ge maar één keer doodgaan, zeggen ze.

De toffe Limburgers van Roadburg hadden zich uitgerust als edelfiguranten van Wally In Space. Het ging hen wel af. Een meisje dat op het podium mocht dansen had een schoon balkon maar kon Wendy Van Wanten niet helemaal vervangen. Niemand kan Wendy helemaal vervangen. Zodra de jazzzomer gedaan is, lijm ik Raining Cain vast in mijn cd-speler. In afwachting was Sequences of small town kings het hoogtepuntje op het ritme van de regen.

School Is Cool kreeg mij aan het janken. Enfin, er rolden in ieder geval druppels mysterieus water over mijn wangen. Als violiste Nele altijd zo'n mooie kleedjes draagt en misschien nog net ietsje meer danst, ga ik nog duizend maal duizend maal naar School Is Cool kijken. Afgesproken?

In Customs had ik eigenlijk geen goesting meer. Maar de grote wijsgeer GW overtuigde mij toch te gaan met de woorden: "Gewoon doen, jong. Free music is free music. Eet een handje rauwe rijst, dan word je niet nat." Ik had geen rijst op zak dus ik ben wel nat geworden en na een half uur doorweekt afgedropen maar ik zou niet durven beweren dat het aan de muziek lag.

Vandaag is Marktrock al lang niet meer het festival waar machtige halfgoden als Declan Patrick MacManus en Lewis Allan Reed zieltjes wonnen en corrumpeerden. Het is een boerenkermis zoals je die in Vlaanderen om de drie dorpen aantreft. Dat is allemaal niet erg, vroeg of laat zijn we allemaal content of tuberculeus. Ik weet waar ik voor kies. Punt uit.

Labels: , ,