dinsdag 31 augustus 2010

The only thing I have proven is that I'm incompetent

Ik stond op de drempel van volwassenheid, tien meter voor de kassa's van de Ikea, in mijn karretje twee kasten met roepnaam Aspelund, toen de huisbaas telefonisch liet weten dat hij mij niet in zijn gebouw wenste. En toen was er niets meer. Kille berusting. Een bloem in de knop gebroken. Abortus praecox. Ejaculatio provocata.

Misschien ben ik niet gemaakt om met andere mensen samen te wonen. Ik mag dan een kortstondige neukrelatie gehad hebben met Jennifer Aniston, de sitcom van mijn leven is niet Friends. Ik had er pertang goesting in. Volwassen worden, that is. Het heilige van binnen de ring ruilen voor het veilige van buiten de ring. Verhuizen naar Kessel-Lo. K-Lo, K-Town, the Special K. Ik was er klaar voor. Ik had The Suburbs van Arcade Fire gekocht en in mijn hoofd afscheid genomen van de mensen uit mijn oude straat.

De huismoeder van de overkant. Continu bezig haar drie kinderen weg te brengen of op te halen. Ze kan haar trio koters tegelijk op haar fiets vervoeren. Ze lijkt een beetje op Cynthia Nixon uit Sex and the City. Iemand die Nixon heet kan in mijn ogen niets fout doen.

De onderbuurvrouw, die volgens de kotbazin "niet goed in haar vel zit." Haar appartement is kaal en klein maar ze heeft toch een kuisvrouw. Ze is thuis op alle uren van de dag en krijgt voortdurend pakjes met de post. Ze jogt vaker dan Nicolas Sarkozy. Haar benen zijn dun en wit met opvallende blauwe aders. Op de gang hoor ik Duitse televisiezenders veel te luid de beeldbuis uit knallen.

De Koning van de Wijk, die niet echt de koning van de wijk is. Mijn straat is geen monarchie. Tegen de vensterbank van zijn huis geleund rookt hij sigaretten. Soms draagt hij een Hawaï-broek en een K3-t-shirt als een figurant uit Flodder. Ander keren een deftige broek en een wit hemd met korte mouwen, dan lijkt hij een normale oude man. Hoe oud precies is moeilijk in te schatten. Iets tussen vervroegd pensioen en pensioen in. Soms valt hij Mokkel lastig met complimentjes over haar "schoon benen."

Heeft er iemand een kamer op overschot? Ik ben zindelijk en mijn spaghetti valt best te eten.

Labels: , ,