vrijdag 29 oktober 2010

More influential than popular

Je bent kaler dan Anatool op de dool. Je stinkt naar rode kool, halve zool. Vat ik even samen? Je bent een boer en een mongool. Amen! Maakt het dan uit, hoer, in welke naamval ik je aanval? In welke voertaal ik je adamsappel gans fataal vertrappel op de vloer? Ik beaam: ben van de oude stempel. Dit lichaam, dat is mijn tempel. Maar als je binnenkomt: knal! Kooplieden in de inkomhal, die hoop bieden aan de laagste prijs. Een gehaaste grijns, meer tand dan lach. Dit land wordt zacht als zand vannacht.
U merkt: mijn verzen vloeien vandaag vlotter dan het geklaag van Bartje De Wever. Toch heb ik vooral als lid van het publiek de concertzalen van de natie afgeschuimd afgelopen week. U moet maar denken: die Geert, die werkt al hard genoeg. Iemand goesting op een overzichtje?
Zondag Rockcafé Leuven
Break Of Day. Een half uur lang bestond de buitenwereld niet. Een half uur lang kwam het plafond bijna naar beneden.
Dinsdag Het Depot Leuven
Marble Sounds. Ik denk dat ik verliefd ben op het liedje Smoking was a dayjob. Ofwel is de frontman een reus. Ofwel lijkt dat zo omdat de tweede gitarist een dwerg is. Wie lost het dilemma van de Marmeren Geluiden voor mij op?

Balthazar. Vrolijk maar weinig memorabel. Alle liedjes leken op elkaar. Het werd een beetje interessanter toen het meisje met de mooie benen haar viool boven haalde. Opvallend veel homo's en lesbiennes aanwezig. We zullen daar maar niet uit concluderen dat Balthazar zelf gans gay is, zeker?
Woensdag 24 urenloop Leuven
School is cool. Na het optreden zag ik een meisje dat een salopet droeg en een gele muts van Cécémel. Ik vrees dat ze het meende. Dat zegt gelukkig niets over School is cool. Ik zeg wel iets over School is cool: School is cool is cool. De herfstwind was koud maar ik was blij dat ik er bij mocht zijn.
Donderdag Botanique Brussel.
Health. Die keer dat de gekken het gesticht hadden overgenomen, waren er vier isoleercellen die zelfs zij niet durfden te openen. Daarin werden de leden van Health bewaard. Moet ik nog zeggen dat er nieuwe dimensies werden toegevoegd aan het woord waanzin? Snaarstormen, pedaalmanipulaties en totaal geschifte human beatbox werden aan hoog tempo in de mixer gegooid. Gitaren werden misbruikt, weggegooid en vergeten. Met muziek had het allemaal weinig te maken met uitgepuurde adrenaline des te meer.

Eerder die donderdag zag ik het meisje met de Cécémelmuts terug. Deze keer droeg ze een paarse broek. Ze meende het nog steeds. Maakt het uit in welke naamval ik haar aanval?

Labels: , , , ,