maandag 1 november 2010

They come for the boobs, they stay for the books

In minder verdachte tijden is dit het moment van de maand dat ik u netjes opsom wat ik heb gelezen, welke films ik heb gezien, wie de neger van de maand is. De dag dat Solomon Burke stierf, gaf San F. Yezerskiy mij te kennen dat de neger van de maand een makkelijke keuze zou worden. Eigenlijk had ik net beslist de categorie af te schaffen, de reeks te kelen, de negers te schrappen. U moet zelf maar weten wat u met die info doet.
Aan lezen ben ik deze maand niet toegekomen omdat ik het net iets te druk had met zelf leesvoer de wereld in te keilen. Mijn maand cirkelde rond redactieraden, redactievergaderingen, eindredacties en andere toffe bezigheden met het woord redactie in. Geen klimaat om - ik zeg maar iets - Een Portret van de Kunstenaar als Jongeman te doorworstelen.
Tijd voor film was er wel deze maand maar hennig krap. Ik heb enkel Crass: There is No Authority but Yourself van Alexander Oey gezien. Een documentaire van net geen uur. Crass is gewoon maar een groep. Alexander Oey is gewoon maar een regisseur. Ik ben gewoon maar een schrijver. U bent gewoon maar een lezer. Dit is gewoon maar een blog.
Dinsdagmiddag stap ik met twee compagnons in een wagen die niet wil starten. Onze problemen trekken snel de aandacht van twee hangbejaarden. Allianties smeden, tactiek bepalen. Grijsaard I krast: "Stoempen, godverdomme!" et alors on danse. Met hem in onze rangen en Grijsaard II achter het stuur duwen we het beestje aan de gang. Terwijl II een rondje rijd, hijgt I: "Nu hebt ge een probleem, de Jef heeft een nieuwe auto." Scheutje paniek, de terugkeer van Jef, grote opluchting. Als ik ooit een film draai, zit deze scène er gegarandeerd in.

Labels: , , ,