zaterdag 6 november 2010

Zijn eigen broer weet inderdaad, letterlijk van de prins geen kwaad

Angst is de beste vriend van de mens. Niet de hond. Tenzij het een hond is waar je bang voor bent. Een voortdurende herkauwer van gloeiende houtskool. Maar iemand die goed vluchten kan, die plukt daar wel de vruchten van.

Deze week was ik voortdurend bang zonder werk te vallen als een barometerbouwer, een paardenslager of een tolbrugwachter. Als enige uitweg zou ik de nieuwe woordvoerder van kardinaal Léonard moeten worden. Elke ochtend naar de vroegmis en 's zondags ook nog naar het lof.

Deze week keek ik in Cinema Zed naar Robin Hood van Walt Disney. Achter me bevlekte Jan Van den Bossche uit Familie het pluche. Voor me hing iemand die op Nic Balthazar leek. Ik was voortdurend bang dat hij op zou staan om enige begeleidende woorden los te laten op de nietsvermoedende filmfans, filmfanaten.

Deze week zat ik in de Libertad voor de muziekquiz. Ik was voortdurend bang dat ik zou verliezen. Een ritueel dat gepaard gaat met series stokslagen en zweepslagen en copieuze hoeveelheden pek en veren.

Deze week las ik dat het café waar ik mijn onschuld ben kwijtgeraakt, is afgebrand. Buiten de openingsuren gelukkig, geen dodelijke slachtoffers gelukkig. Deze week ben ik door toedoen van Vadertje Tijd ook mijn jeugd kwijtgeraakt. Ik was voortdurend bang dat het café noch mijn jeugd als een pheonix zou herrijzen uit de brandstapel.

Deze week ging ik in de Libertad naar een optreden van Deadman Flats. De omschrijving "banjo driven gospel crazyness" had mij nieuwsgieriger gemaakt dan Christoffel Columbus en Frank Columbo tezamen. Ik was voortdurend bang dat Deadman Flats zou struikelen over mijn hoge verwachtingen.

Sommige angsten waren meer gegrond, gefundeerd, onderbouwd dan de Taj Mahal, de Klaagmuur en de basiliek van Koekelberg samen. Andere enkel echo's in mijn hoofd van het hatelijke Halloween. Het onderscheid tussen die twee is een greppel die u zelf mag graven.

Labels: , , , ,