dinsdag 7 december 2010

Dat zet geen doden aan de zeik

Zie Hem hier zitten. De grootste schrijver van zijn generatie. Zelfbewust in wasserette De Wastrommel. Lakens plooien met een vreemde mevrouw. Het bankje minder comfortabel dan een sardineblikje. Chance dat Zijn generatie van niets weet.

Gisterdag zat Hij met Alexander in Den Bebop - officieel At The Bebop - naar No Angry Young Man te kijken. Aan het tafeltje rechts van hen hingen twee dames die om de beurt, vlak na elkaar naar het wc gingen. Anders zou het bèndje denken dat ze weggingen. Zouden de dames zelf geweten hebben hoe schoon dat was?

Zou Van Gogh geweten hebben dat hij de grootste schilder van zijn tijd was? Zou koningin Astrid geweten hebben dat ze leefde en stierf in het interbellum?

Ondanks een cursus van een jaar op het Yezerskiy Institute for Theatre Criticism is Hij geen gewaardeerd toneelkenner. Van de onlangs overleden Eric De Volder had Hij dan ook nog nooit gehoord. Uit het in memoriam bleef Hem vooral bij dat De Volder hield van kamermuziek uit het interbellum.

No Angry Young Man omschrijft zichzelf als kamerpop. Daar bedoelen ze mee dat ze veelal akoestisch spelen maar toch geen folk plegen. Hij vond hen enigszins sucken. Dat lag vooral aan de frontman. Even miscast als Jezus in Auschwitz. Brood willen vermenigvuldigen maar zelfs geen kruimeltje hebben om mee te beginnen. Het publiek kreeg twee covers te vreten. I shall be released, heerlijk verstild. Lucy in the sky with diamonds, rotslecht. Zelfs William Shatners versie was minder crappy.

In het café achteraf gingen de gesprekken over Ionesco en Britney Spears. En het interbellum, hij ploegde voort.

Labels: , , , ,

4 Comments:

Blogger Nestvliedmus said...

Vond is niet met dt.

december 07, 2010 4:44 p.m.  
Blogger Geert Simonis said...

http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF20101207_059

december 07, 2010 4:51 p.m.  
Blogger Nestvliedmus said...

Laat Jens Cardinaels je niet horen. (Gedoogd is ook nog iets anders dan geapprecieerd.)

december 07, 2010 5:03 p.m.  
Blogger Alexander said...

doden aan de zeik! g-e-n-i-a-a-l!

december 09, 2010 12:04 a.m.  

Een reactie posten

<< Home