dinsdag 14 december 2010

Koop u een boek & lees het

De tekstjes op mijn blog zijn mooi maar ik sjoemel met de waarheid. Het stoort jullie maar jullie durven niet te klagen. Of toch? Wie zuigt de spits af?

Als de zon naar liefde ruikt dan waggel ik naar Alma 3 voor een spelletje Raad Je Avondmaal. Koud stoofvlees met een Westmalle erover gekapt. Wat zal ik spouwen vanavond? Angst, vernedering of hoop?

Ik wist niet wat handgeschept papier is. Nu weet ik het wel. Mokkel lachte mij gisterdag uit omdat ik niet wist wat handgeschept papier is. Dat was nadat ik haar had uitgelachen toen ze vroeg of de frase "Run, Forrest, run!" uit Saving Private Ryan kwam.

Dat was nadat we naar De Kale Zangeres van het Campustoneel waren geweest. De Koelisse, een zaaltje onder Alma 3. Heverlee, een dorpje onder Leuven.

Je moet bij een gesprek steeds het onderwerp in je achterhoofd houden. Absurd theater breekt breed glimlachend met die regel. Eugène Ionesco, schrijver van De Kale Zangeres, is samen met Becket de grote naam van het genre.

Ik verwachtte iets goed à heel goed. Het Campustoneel slaagde er echter in De Kale Zangeres te brengen als een tweederangsklucht van een KWB-afdeling uit de provincie.

Ik had het verzameld werk van Ionesco op voorhand uit de boekenkast geplukt. Wat maakt dat ik nu door drie boeken tegelijk wandel. Voor je het weet is het 2011 en sta ik nog geen meter verder.

Labels: , , ,

1 Comments:

Blogger Phumazz said...

Vandaag staat "handgeschept" in De Standaard. Toeval?

december 17, 2010 12:54 p.m.  

Een reactie posten

<< Home