maandag 13 december 2010

Some of my best friends are journalists

Elke dag is een avontuur in mijn kronieken. Pikzwarte inkt op perkament. Hardnekkig kippenvel op de armen. Kleine Zus is onlangs naar Haar Eerste Optreden geweest. Dat doet mijn hart gloeien van trots tot het in een straal van vijf meter rond mij lente is.

Het optreden in kwestie was K3. Ik kan dat spijtig vinden maar ik kan dat niet onverwacht vinden. Smaken verschillen en er is een generatiekloof. Desgevraagd antwoordde Kleine Zus dat de meiden van K3 alle liedjes hadden gezongen.

Zaterdag bracht een familieuitstap mij naar Palethe in Overpelt. Helder baken tussen de Limburgse nevelen. Tante Directrice had haar poorten opengezet voor Stijntje Meuris en zijn gevolg. De pijpgrage hoer van het toeval had mij zitplaats K3 toebedeeld.

Meurisfanschap stroomt bij ons door de bloedbaan. Het is verankerd in de diepste bodem van ons dna. Vader mag bij de open haard graag verhalen hoe hij Noordkaaps homecoming gig heeft gezien een week nadat ze de Rock Rally wonnen. Broeder mag graag plannen smeden tot het stencillen van Stijns smoelwerk op de muren van zijn slaapvertrekken. Ik mag 's mans frasen graag voor mij uitmompelen wanneer niemand luistert, wanneer iedereen luistert.

Achteraf wilde ik Kleine Zus vertellen dat ook Stijn alle liedjes had gezongen. Ze snurkte al achter de tralies van haar kleine kribbe. Over enkele weken krijgt ze een groot bed om in te slapen, een groot bed om uit te vallen. Over enkele jaren neem ik haar mee naar een optreden van Stijntje Meuris. Fanschap sluimert in haar bloedbaan. Pikzwarte inkt verankerd in de diepste bodem van haar dna.

Labels: , , ,