zondag 27 februari 2011

I had to learn your ways and your habits

Woensdag bezocht ik de koude Limburgse gouw voor de verjaardag van Mijn Geheime Halfzus. Moeilijk te geloven dat het kreng al vier is. Ik zie mij nog zo zitten in Brussel Noord met een broodje van de Panos toen Daddy belde met het nieuws. Ik weet nog hoe hij een dik half jaar eerder aankondigde dat er aan gezinsuitbreiding gedaan zou worden. En ik maar denken dat we een hond kregen.

Donderdag treinde ik terug naar Leuven met in mijn bagage een doosje wortelstomp van moeders hand. Het doosje was gehuld in een vel bubblewrap. Honderden soldaatjes van plezier opgesteld in een rangorde zo strak dat er geen veldslag mee te verliezen valt. Belachelijk snel waren alle belletjes ontploft onder mijn folterende vingers. Ik moest op zoek naar ander entertainment.

Alzo belande ik in gisterdag in Het Depot waar Triggerfinger twee dagen lang de tent mocht afbreken voor er verbouwd zou worden. Dit was geen optreden meer, dit was een jachtpartij. Als aangeschoten wild smeekte ik telkens opnieuw - de handen omhoog, de vingers tot duivelshoorns gevouwen - om een verse lading hagel. Voorprogramma De Staat was een vijftal puike drijvers maar ik ken de jobomschrijving van een drijver niet goed genoeg om die metafoor verder uit te werken.

Benieuwd hoe Triggerfinger, Het Depot én de rock & roll in het algemeen het over vier jaar zullen stellen. Kleine Zus zal dan acht zijn, de perfecte leeftijd voor bubblewrap.

Labels: , ,