vrijdag 4 februari 2011

I'm not an artist, I just work the hardest

Nimmer afkerig van een verzetje hinkstapsprong ik gisterdag richting Stuk met weinig voorkennis en nog minder verwachtingen. Op het programma stond Chilly Gonzales Piano Talk Show. Zo'n mondvol heeft zelfs Jenna Jameson zelden te slikken gekregen.

Chilly Gonzales is een man met een piano en tussen liederen door babbelde hij zich te pletter. Dat leverde zo'n spektakel op dat de naamgeving nergens te bekritiseren viel. In een vlijmscherpe rhyme vergeleek de man zich met George Gershwin. Ik zou persoonlijk nog Randy Newman, Jerry Lee Lewis en Eminem in de vergelijking proppen teneinde wiskundig te bewijzen dat de man een beest van een performer was. Daarenboven namedropte hij Larry David in twéé verschillende liederen. Een avond die niet stuk kon.

Alsof het niets koste zweefde Chilly vlotweg van Ol' Dirty Bastard naar Richard Wagner en van The final countdown naar Hotel California. Kort maar krachtig: het eerste muzikale hoogtepunt van 2011 is binnen. Concurrentie, u kan maar beter gans sterk terugslaan of op vakantie gaan tot volgend jaar.

Labels: ,

2 Comments:

Blogger Phumazz said...

Wat zei hij over Larry?

februari 04, 2011 12:11 p.m.  
Blogger Geert Simonis said...

In een lied omschreef hij zichzelf als een piano spelende Larry David. Een Amerikaanse Boogie Boy dus. Het ander ben ik vergeten.

februari 04, 2011 12:13 p.m.  

Een reactie posten

<< Home