zaterdag 5 februari 2011

Nonsens is een serieuze stiel

Vergeet het toilet van Elvis en de karabijn van Kurt Cobain. Negeer de vliegtuigen van Buddy Holly, Richie Valens, Otis Redding, John Denver, Lynyrd Skynyrd en Aaliyah. Denk niet aan Jeff Buckley, Dennis Wilson, Jim Morrison en de badkuipen, havens of rivieren waar zij verdronken. Rock & roll is gisteren gestorven toen ik Caroline Gennez spotte in de AB.

Arbeid Adelt! - want daarvoor was ik natuurlijk in de AB - gangbangde vervolgens het nog warme lijk op uiterst vrolijke wijze. Een circus met dubbele bodems, een labyrint van lachspiegels, een thé dansant vol flauwekul. Twee melodicasolo's tegelijk. Dani Klein die the Monkees tackelde. Twintig blazers die uit het niets verschenen. Een achtergrondkoortje dat uit Hormonia leek weggeplukt.

Dat alles werd ongelofelijk strak gedirigeerd door de manische veilingmeester Marcel Vanthilt. Het hoogtepunt was De Congostroom met een stomend gitaarduel tussen Luc Van Acker en Willy Willy. Een gitaarduel zonder duidelijke winnaar. Ja, Willy Willy strompelde als eerste weg maar het lied was gedaan en hij had nood aan een nieuwe whisky.

Tussen die extravagante parade viel David Salomon alias Jan Van Roelen het meest op. Vanthilts originele partner in crime toen Arbeid Adelt! nog een duo was. Een ingetogen kale man met een strikje, een saxofoon en een laptop. Een rationele Her Seele. Een onderzoeker in overheidsdienst, een wetenschapper uit Oost-Absurdistan.

Labels: , ,