zaterdag 5 maart 2011

And I'll advertise it

De enige twee dingen die we moeten vrezen zijn angst zelf en clowns op lsd met kettingzagen.

Vijf jaar geleden ging ik voor het laatst naar een professionele kapper. Een man met twee abonnementen op P-Magazine. Hij was zo kaal dat ik weinig vertrouwen had in zijn métier. Sindsdien duw ik juffrouwen uit mijn omgeving op tijd en stond een schaar in de pollen met het verzoek mijn kruin bij te knippen, in te korten of af te zetten. Verder heb ik van diy weinig kaas gegeten.

Het Hechtelse collectief I see clouds daarentegen is van kop tot teen opgetrokken uit doe-het-zelverij, andersglobalisme en obscure muziekskes. Het gezelschap heeft zich onlangs omgeschoold tot een heuse vzw en vierde dat gisteren in het voormalige jeugdhuis De Zonk met een heerlijk avondje getiteld Legalize it.

Cordiceps Unilateralis manipuleerde elektronische bliepjes tot er een storm ontstond en liet die puik contrasteren met cleane gitaarlijntjes. It takes two to tango deed ongeveer hetzelfde maar dan met live drums. Neglected Voice was hele schattige hardcore voor zestienjarigen van nu. Alufa bracht potige postrock. Six Hands besloot de avond (voor mij dan toch) met een funky best of en een aantal nieuwe liederen. Bij het laatste nummer werd percussie rondgedeeld. Even was ik de Jimi Hendrix van de ratel, de Anne Frank van de lepra.

Ik wandelde naar huis en verwijderde met een pincet de oordop die zich hardnekkig had vastgezet in mijn rechterschelp. Toen de clown toesloeg, had ik geen tijd meer om bang te zijn.

Labels: , ,