woensdag 9 maart 2011

I'm cleaning the fish with biodegradable pride

Dat ik sinds jaar en dag Koning Alcohol laat voor wat hij is tijdens de voorjaarsklassieker die wij allen kennen als de Vasten zal wel geweten zijn. Nu vraagt de Bijbel 2.0. die wij allen kennen als Facebook mij ook het eten van vlees aan de kant te schuiven. "Het is de poging die telt," verzekert San F. Guilt Trip mij. "Niet geschoten, zeker mis," placht juffrouw Elza te zeggen op de lagere school. Vooruit dan maar.

Echter: waarom daar stoppen? Laat ik gefrituurd voedsel, ijsjes, de balts en de rock & roll ook negeren tot Paasmaandag. Geen sex & drugs & rock & roll meer. Ik zal het leven leiden van een monnik, de seut van de orde. Maar dan wel een seut die op Mardi Gras waardig afscheid heeft genomen van de decadentie.

Ik verzwolg zes Vedetts, een Duvel en een sloot appeljenever. Ik werkte een steak naar binnen met drie porties friet. Ik ging om een ijsje met twee bollen cookie. Ik knuffelde mijn lief zo hard dat ze au zei. Ik ging kijken hoe Daan met twee vriendjes van jetje gaf in de Leuvense Schouwburg.

Ik heb respect voor mensen die kunnen zondigen tegen hun principes. De Daan die ooit verkondigde: "Op mijn zestigste wil ik een verzamelplaat uitbrengen die helemaal geen steek houdt. Ik wil op een inconsequente carrière terugblikken. Het moet een plaat worden die niemand helemaal goed kan vinden" is zonder enige twijfel zo iemand.

Om te overleven moet je een charlatan zijn. Charisma, dat is iets denigrerends mompelen over de Internationale Vrouwendag, achtereenvolgens Wifebeater, Housewife en A man needs a maid spelen én ermee wegkomen. Ik las ooit in Deng dat Daan een toekomst à la Serge Gainsbourg wel ziet zitten. Wanneer komt Witney Houston naar De Laatste Show?

Labels: , , , ,